Monday, 30 November 2015

Shaklee Collagen Powder & Lecithin: Promo December


Assalamualaikum...

Selamat pagi semua.. 


Semoga semuanya sihat-sihat aja ya 😍

Kita dahpun melangkah masuk ke bulan December, bulan terakhir pada tahun ini.. Rasa macam sekejaapppp je kan masa berlalu.. Rasa macam baru je masuk tahun 2015, dahpun nak habis dah... sob sob sob... azam yang kita pasak masa nak masuk tahun baru haritu dah tercapai? Erkkk...hihihi...

Okla, taknak buang masa dah merapu meraban...

Ni nak bagitau ni, produk promo Shaklee untuk bulan ni Shaklee dan announce dah..

Shaklee Collagen Powder 
&
Lecithin

Haaaa, saya tau pasti ramai yang suka ni kan? Yela, harga lebih murah pada zaman yang serba mahal ni pastilah mendatangkan kegembiraan buat kita kan?

Shaklee Collagen Powder



Monday, 23 November 2015

Free Trip Shaklee: Cantiknyaaaaaa Itali

Kawan-kawan seShaklee saya yang lain, sekarang tengah ber'riang gumbira' di Itali. Mengumpul momen-momen indah, untuk dibawa ke masa hadapan dan bakal dikenang sebagai saat-saat terindah dalam hidup nanti. Saya pasti... 

Apatah lagi, sebahagian daripada mereka, memang angkut seluruh ahli keluarga. Mak, ayah, anak-anak.. Maka, apa lagi yang lebih best berbanding itu? Menikmati saat-saat indah, bersama seluruh ahli keluarga.. Itu memang terbaik!

Trip Shaklee ni, memang ada setiap tahun. 

2013 - Paris/London
2014 - US
2015 - Itali

Setakat ni, saya belum berpeluang untuk join diorang ke trip antarabangsa. Masa tahun lepas, yakni ke US tu sebenarnya saya layak, tapi disebabkan beberapa pertimbangan yang diambil masa tu, saya melepaskan peluang keemasan tersebut, dan memilih untuk ke trip tempatan sahaja. Belum diizinkan Allah...

Setakat ni saya telah join trip tempatan Shaklee sebanyak 3 kali, Alhamdulillah. Dan, ianya memang superb! Memang 5 star trip!


Semoga Allah izinkan saya lagi, untuk beerpeluang ke trip antarabangsa bersama Shaklee pulak nanti.

Apapun, jom kita layan dulu gambar-gambar diorang kat Itali.. Serius bestttt sangat! Tengok gambar diorang je pun saya dah dapat rasa best, apatah lagi diorang sendiri kan? Syokkk gila...

Diorang pergi ke 3 3 tempat ni - Milan, Florence & Rome


Cara Bakar Lemak Pada Musim Hujan

Tempat korang hujan tak?


Kat sini, dah masuk hari ke 3 dah hujan... Dah nak masuk musim tengkujuh kot...

Sejukkk...

Memang dok berhibernasi je la jawabnya..


Perut pulak asikkklaaa lapar... berkeriuk je manjang..hahahah...

Lemak pulak yang dah tepu bertambah-tambahlah tepunya.. Maklumlaa, takde ruang nak berpeluh pun..hihihi....





Haaaa, kalo korang pun sama macam saya, better korang amek ni jugak.. Atleast, takdela tepu sangat lelemaks tu...hihihihi...

Kebaikan Lecithin Shaklee


Saturday, 21 November 2015

Projek Beg Sekolah: Kutipan 1 Beg Untuk 1 Orang Pelajar Miskin


Kawan-kawan...

Saya bersama 93 lagi rakan, sedang mengumpul beg sekolah preloved yang masih elok @ beg baru, untuk diagihkan kepada anak-anak yang kurang berkemampuan..




Sekiranya ada sahabat2 yg nak menyumbang beg preloved, berikut adalah senarai focal person.. Lokasi saya sendiri pula, adalah di Pasir Tumboh, Kelantan serta kawasan-kawasan yang berhampiran..


Thursday, 19 November 2015

Suplemen Tak Perlu Sebab Makan Dah Cukup?


Kerapkali, orang salah faham...



"Saya ni badan pun dah gemuk, tak perlu dah vitamin vitamin ni..."

"Alaaa makan dah cukup, kenapa nak kena vitamin jugak? Tak perlu dah kot..."

"Taknakla makan vitamin, nanti selera makan naik"

" Perlu ke ambil supplement? Orang dulu-dulu sihat je tanpa supplement..."



Haaaa, apakata kita cuba bandingkan kehidupan kita dengan kehidupan orang dulu-dulu.. Kenapa diorang boleh je sihat tanpa suplemen...

1. Dulu takde makanan rapu macam sekarang. Cuba tanya mak ayah kita, kecik2 dulu mereka ada makan tak makanan rapu macam kita sekarang ni? Mesti tak de kan?

2. Restoren makanan segera pun bukan jadi pilihan macam sekarang ni. Makan KFC, pizza pun mungkin setahun sekali. Kita sekarang hampir setiap minggu makan makanan segera.




Hapuskan Jerawat & Jeragat Dengan Vitamin C Shaklee

Vitamin C memang terkenal di kalangan mereka yang sukakan kecantikan. Sebab tu, tak hairan bila wujudnya lambakan produk Vitamin C, samada secara makan atau cucuk.

Tapi, sejujurnya, saya tak berapa bersetuju tentang pilihan untuk mengambil suntikan Vitamin C ni. Malah, pihak Kementerian Kesihatan Malaysia sendiri, juga telah mengeluarkan kenyataan bahawa kerajaan Malaysia tidak mengiktiraf suntikan Vitamin C, dan tidak membenarkan mana-mana pegawai perubatan kerajaan mengamalkannya.

Saya juga, sebagaimana orang lain, turut amalkan Vitamin C. Namun, tujuan asal saya mengambil Vitamin C ni adalah untuk tingkatkan kesihatan diri saya (vitamin C merupakan vitamin antioksidan, yang mana dapat tingkatkan kadar imuniti tubuh kita), bukan untuk nak cantik pun hihihi... Tapi bonusnya adalah 'ter'jadi cantik.. Eh? Hahahha gurau je...

Yang pasti, Vitamin  C pilihan saya pastilah, Sustained Release Vitamin C 500mg dari Shaklee ;-)

Kebaikan Vitamin C


❤ Meningkatkan penghasilan kolagen semulajadi kulit 
❤ Mencerahkan warna kulit 
❤ Menguatkan imunisasi kulit 
❤ Memudarkan jeragat 
❤ Menegangkan kulit 
❤ Mengecutkan jerawat 
❤ Memudarkan parut 

Dan, jika diambil bersama dengan Shaklee Collagen Powder ni,bertambahlah marvellous nya tau!




Koleksi Testimoni Pengguna Vitamin C Shaklee

Wednesday, 18 November 2015

Lebam Digigit Hantu?

Perasan tak, kadangkala bila kita bangun tidur, ada setompok lebam menghiasi tubuh kita. Biasanya, di kawasan peha ataupun lengan. Tompok lebam ni sekitar sebesar duit 20 sen, kan?



Sejak saya masih kecil, seingat saya, saya sering diomok-omokkan bahawa lebam yang terjadi itu adalah tanda gigitan jin@hantu yang suka kat kita. Wahhhh, menakutkan! Huhuhu....

Tapi, apabila dah besar ni, melalui pembacaan saya dapati lebam yang berlaku adalah disebabkan badan kita kekurangan vitamin C. Bukan kena gigit hantu jin pun.. hihihi... Mintak simpang jauh-jauh..

Selain mudah lebam, antara petanda tubuh kekurangan vitamin C yang lain adalah

Kebaikan Puri Labu Untuk Asyfa Qaisa

Semalam, masa tengah berfikir-fikir nak masak apa untuk Asyfa (stok makanan dia yang dalam fridge dah habis), terus teringatkan buah labu. Sebenarnya buah labu ni dah berminggu dah ada sebenarnya kakak ipar bagi hari tu, tapi tak tau nak masak apa so biar je.. hihihi...

Terus google cmane nak masak untuk Asyfa..

Ok, senang je.. sama je macam buah-buah yang lain.. (setakat ni Asyfa dah makan kurma, epal, carrot, pisang, ciku)..

Terus potong sikit labu tu > potong kecik-kecik > kukus > lenyekkan atas penapis > campur sedikit air > dahpun siap!

Taraaaa... Asyfa suka ♥♥♥♥♥

Gambar ihsan Google


Banyak tau kebaikan buah labu ni... Jom kita tengok satu persatu..