Monday, 4 August 2014

Cara Makan GLA Shaklee Untuk Hamil

Pengambilan GLA Complex, untuk hamil ada caranya. Dan cara ini bergantung kepada individu masing-masing. Setiap orang tak sama. Salah cara makan, mungkin tak mendatangkan hasil yang diinginkan. 

Jadi, jom kita cek, cara makan GLA Complex bagi mereka yang ingin hamil.


Tips adalah seperti berikut:

Shaklee GLA – Cara makan untuk hamil
——————————————————

(1) Period Teratur
 
Kira kitaran period. 
Contoh: 28 hari / 2 = 14 hari.
Cara makan: ambik mulai hari pertama period hingga hari ke-14. 
Telan sebiji selepas lunch & sebiji lagi selepas dinner. 
Selepas hari ke 14 : Berhenti makan GLA sehinggalah haid seterusnya. 
Bila haid lambat datang, haruslah segera cek kan? ;-)

(2) Period Tak Teratur
Cara makan: ambik sebiji selang 8 jam setiap hari, sehingga period menjadi teratur.
Bila period dah teratur, guna cara (1).
BERHENTI ambil GLA bila anda dah hamil!
 Bersempena promosi GLA Beli 6 Percuma 1 Botol pada bulan ini, maka sesuai sangatlah untuk kita mulakan ikhtiar untuk hamil. Apapun, rezeki itu tetap hak Allah jua, kita sebagai hamba harus berusaha, Dia yang tentukan.
Selamat menimang cahaya mata, anugerah tak ternilai Allah buat kita. 


Testimoni GLA SHAKLEE 

❤ Kembali didatangi haid selepas setahun  tak period ❤


Haid Tidak Teratur Buat Dia Emo Sokmo, Suami Pun Bingung

Nak order?

6 comments:

  1. Salam sis, sy nak tanya.. Sy baru start gla ni hari ke 5 slps sy hbs period baru2 ni. Sy punya kitaran haid 35 hari. So waktu subur sy dlm hari ke 18. Tp sampai skrg sy x stop makan gla. Sy ak tny utk hamil sy kena stop ke sehari sblm subur tu?

    ReplyDelete
  2. Salam sis, sy nak tny. Sy baru start ambik gla ni pada hari ke 5 lps period. Kitaran haid sy 35 hari. So, subur dlm hari ke 18. Tp sampai skrg sy x stop amik gla tu. Sy nak tny, utk hamil sy kena stop amik gla tu sehari sblm sy subur ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. stop GLA masa subur..
      if period, then baru start balik GLA..

      Delete
  3. askom..sy nk tnye..sy x phm sbnarnye..sy baru gne gla ni mase hari ke 4 period..sy nk tau,period sy teratur 25 hari..jdi,mcm mne nk tau hari subur sy ek?sbb sy nk stop mkn gla ni shari sblom ari subur kn?

    ReplyDelete
  4. salam sis..sy nk tanye..if period sy terator 25 hari,mcm mne sy nk kire ari subur sy ye?

    ReplyDelete