Wednesday, 14 May 2014

Kenapa Mealshakes Multivitamin Terbaik?

Bila dah namanya TERBAIK tu, maksudnya sebab sarat dengan segala kebaikan-kebaikan la kan.. Memang produk Shaklee ni terbaik, sebabnya tak mengandungi apa-apa bahan yang membahayakan kesihatan, samada jangka pendek mahupun panjang. Bahan-bahan yang digunakan adalah bahan yang dan terbukti kebaikannya dan diuji melalui beratus ujian klinikal dan kualiti yang ketat.

Jadi, jom kita tengok satu persatu bagaimana Mealshakes dapat membantu meningkatkan taraf kesihatan kita.

Nutrisi Lengkap 
Mengandungi 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Ia turut mengandungi lesitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak. Kekurangan  pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita.

Membekal Nutrisi kepada Sel Tubuh 
Kaya dengan  protein (tidak mengandungi laktosa), membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ , darah, imun dan lain-lain.

Membantu Tumbesaran 
Mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk membesar.

Anti-Oksida 
Mengandungi vitamin A,C,E, Zink dan Selenium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan

Mengembalikan Seri Wajah 
Mengandungi vitamin B yang lengkap, zat besi dan copper yang cukup untuk membina sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleksi wajah / kulit yang lebih cantik

Detoksifikasi 
Kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus

Kelazatan Rasa 
Minuman yang lazat untuk diambil bersama fruktos semulajadi, penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan juga tenaga. Tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan. Lazat untuk  dinikmati semua golongan.

 


 
Mealshakes tengah promosi bulan Mei 2014 ni.. Beli 6 dapat 1 percuma... So jangan lepaskan peluang keemasan ni.. Setahun sekali pun belum tentu peluang ni tau!!

1 tong Mealshakes ni harganya RM113.75, jadi bayangkan anda dapat setong percuma bernilai sebanyak tu... Best kan?
 
Boleh call saya sekarang..
 
iR Efie Muhamad
ID Shaklee: 869620
019-9890707

Kelebihan Performance Drink Shaklee

Performance Drink pertama kali dihasilkan pada 1980-an oleh saintis Shaklee dan Universiti Yale bagi membantu projek penerbangan Daedalus (human-powered flight programme). Performance merupakan minuman sukan yang pertama bagi para atlet di Amerika Syarikat. Melalui perkasaan produk Performance dari Shaklee, penerbangan Daedalus ntelah mencipta rekod sejarah sebagai penerbangan berkuasa manusia yang terjauh iaitu 72 batu dan rekod ini masih bertahan sehingga kini.

Performance juga telah direka khusus untuk para angkasawan NASA, Amerika Syarikat. Para atlet bertaraf antarabangsa dan pengembara terkemuka memilih Performance sebagai pilihan utama mereka, kerana minuman ini telah banyak membantu mereka dalam mencipta rekod baik dalam dunia mahupun aktiviti pengembaraan.

Fuhhhhhhh, bukan calang-calang orang yang amek Performance Drink ni.. Semua orang-orang hebat ni... Bertuah lah kita ni sebab turut amek Performance Drink ni jugak..



minuman isotonik shaklee


4 Manfaat Utama Performance Drink

Meningkatkan Daya Ketahanan Badan
-          Memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal, meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh

Membekal Tenaga & Daya Ketahanan Fizikal 
Ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolism air dalam tubuh. Ia mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosphorus, magnesium dan chloride. Produk ini turut dirumus eksklusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutamanya mereka yang menetapkan kawasan tropika dan mereka yang aktif dalam kerja harian.

Mencegah Penghidratan
Mengurangkan kehausan, mencegah penghidratan, melembabkan kulit dan kelihatan muda

Mengekalkan Paras Gula
Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga otot dan mempercepatkan penyembuhan akibat kecederaan otot.

Performance Drink merupakan satu hidangan yang lazat untuk diminum pada bila-bila masa dan di mana sahaja. Enak dimakan begitu sahaja atau dicampur dengan minuman lain.

 Ujian klinikal membuktikan rumusan eksklusif OptiCarb yang sudah dipatenkan ini akan meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda, memberikan tenaga dan memelihara sirkulasi bendalir dalam tubuh. Berbanding dengan minuman sukan yang lain, Performance mempunyai lebih 67% otot glikogen (sumber tenaga) dan menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat segera.

 Jadi, ianya sangat sesuai untuk: para atlet, mereka yang berpuasa, sebelum dan selepas pembedahan, tidur lewat malam, sering keletihan, cirit birit, tiada selera makan, rendah paras gula, kepeningan dan sebagainya.

Tak payah dah nak amek minuman isotonik yang lain, sangat tinggi kandungan gula dan berkarbonat pulak tu kan? Silap-silap sihat yang kita nak, sakit pula yang datang menjengah... Kencing manis ke, kegagalan buah pinggang ke...
Nauzubillah...


Boleh call saya sekarang..
 
iR Efie Muhamad
ID Shaklee: 869620
019-9890707



Tuesday, 13 May 2014

Cinch ENERGY Tea Mix: Minuman Tambah Tenaga TERBAIK!

Ni nak bagi teka teki ni..

Sape tau suami saya bila nak drive jauh-jauh, dia biasanya minum apa?
Saya pulak, bila nak stay up malam-malam buat kerja, amek apa?

Hehehe, sebenarnya ni bukan lagi teka teki sebenarnya.. Jawapan dah terbentang depan mata kat tajuk di atas tu.. hihi…

Ya, Cinch Energy Tea Mix ni betul-betul dapat bekalkan kita tenaga, sesuai dengan namanya tu “ENERGY”.

Tak perlu dah nak amek minuman tambah tenaga yang lain seperti Power Root ke Red Bull ke & segala macam minuman yang sah-sah tinggi kandungan gula dan belum tentu selamat untuk kesihatan kita tu..

Amek je Cinch Energy Tea Mix ni.. Bukan tenaga je kita dapat, banyak lagi manfaat lain jugak...


Apa Yang Istimewanya Cinch Energy Tea Mix Ni?


cinch tea shaklee

✒ Ianya SELAMAT tanpa bahan kimia
✒ Sebagai penggalak tenaga semulajadi
✒ Ditambah dengan taurina – dapat meningkatkan tenaga dan ketahanan badan
✒ Sebagai pilihan alternative terbaik menggantikan minuman kopi, soda atau manisan
✒ Tanpa gluten, tiada perisa tiruan, pewarna dan bahan pemanis


Bahan Eksklusif Cinch Energy Tea Mix


Matcha Green Tea Powder

Disediakan secara semulajadi untuk menyimpan semua nutrient yang terdapat dalam daun teh, termasuk serat, mineral dan antioksidan.


Red Tea Extract


Salah satu antioksidan yang dijumpai dalam teh merah, yang dikenali sebagai polifenol – penentang kanser yang kuat. Polifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas. Ia merupakan antioksidan yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegahan kanser dan sebagai agen yang boleh menghalang daripada merebak.


White Tea Extract

 Juga dikenali sebagai the hijau muda yang mempunyai kandungan  kandungan antioksidan yang lebih tinggi berbanding teh hijau


Rooibos Red Tea Extract

Tumbuhan unik yang berasal di Afrika Selatan, kaya dengan sebatian polifenol-antioksidan.


Nak tambah tenaga anda dengan selamat?


Boleh call saya sekarang..
 
iR Efie Muhamad
ID Shaklee: 869620
019-9890707
 

Monday, 12 May 2014

Cinch @ ESP : Mana Yang Lebih Sesuai Bagi Mereka Yang Ingin Kurus

Seringkali saya ditanya, mana yang lebih sesuai antara Cinch atau ESP untuk mereka ambil bila dalam proses menurunkan berat badan.  Agak-agak korang, yang mana? Ehehe… Yang pastinya, amek kedua-dua tu serentak lebih bagus kan? 


cinch & esp


Setiap kali kita minum Cinch Shake Shaklee, kita akan mendapat 24 gram protein, 24 jenis vitamin dan mineral penting dan 6 gram serat larut (dicadangkan diambil bersama dengan 1 sudu ESP). 
Ini penting – kerana  protein digunakan untuk membina otot, dan ototlah yang menaikkan kadar metabolisma dan juga membakar kalori.  Makanan yang kaya dengan protein juga boleh menahan kelaparan, yang mana boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan antara waktu makan.

Cuma, mungkin ada yang bajetnya kurang, ataupun mungkin nak cuba satu produk je dahulu so saya lebih suka untuk cadangkan Cinch berbanding ESP.

Kenapa Cinch Shake Mix?


❤ Kekalkan jisim otot tanpa lemak
❤ Hilang berat daripada lemak
❤ Terbukti secara klinikal
❤ Diperkasa dengan Leusine 

Dalam  kebanyakan diet yang kita amalkan, kita akan kehilangan lemak dan otot. Apabila kita kehilangan otot, kita tidak akan berupaya membakar lemak, dan ini akan merendahkan kadar metabolism. Jadi, apabila kita tidak lagi meneruskan diet tersebut, maka kita tidak boleh lagi membakar kalori seperti sebelum ini. Maka, akibatnya berat badan akan bertambah berat. Misi diet GAGAL!..Huhuhu…

Jadi, di sinilah terletaknya keistimewaan Leucine yang terdapat dalam Cinch ni. Leucine merupakan otot yang membina asid amino.  Kajian yang telah dibuat menunjukkan pemakanan yang telah diperkasa dengan Leucine dapat mengekalkan 100% jisim otot tanpa lemak (lean muscle mass).  Mereka yang telah menjalani program ini, telah kehilangan lemak, berat, inci dan pada masa yang sama dapat mengekalkan otot mereka.

Secara ringkasnya, Cinch dapat membantu mengawal lapar, meningkatkan tenaga, menyokong metabolism badan & memberi kepuasan kepada pengguna. Cinch dapat  membantu mengekalkan otot kita, membakar lemak dan hilangkan inci yang tak diperlukan.

 Jadi..........

KEEP MUSCLE U HAVE
BURN FAT U DON'T NEED
LOSE INCHES U DON'T WANT

 dengan............

CINCH SHAKE MIX! 

cinch shake mix shaklee


Boleh call saya sekarang..
 
iR Efie Muhamad
ID Shaklee: 869620
019-9890707