Friday, 11 April 2014

Shaklee Skincare: Daily Defense Whitening Essence

Saya ni, jakun sikit orangnya kalo bab-bab produk kecantikan ni. Memang tak pandai nak tempek-tempek kat muka ni. Maklumlaaa, kulit dah cantik so rasa macam tak perlu la nak tempek-tempek bagai ni... Hahahaha perah santan sikit...kikiki...

Dari zaman sekolah lagi, sampaai zaman belajar kat universiti, dan sampai la masa kerja, saya cuma gunakan sabun susu kambing ni je sebagai pencuci muka. Hehehe setia betul saya ni kan. Takdela setia sangat sebenarnya, cuma tak pandai nak guna yang lain dan dalam masa yang sama takut bila baca macam-macam kes yang melibatkan set-set penjagaan kulit ni. So untuk selamat, kita guna jela yang memang dah berzaman dok guna ni.

susu kambing hr
Sabun susu kambing HR

Sehinggalah, suatu hari pada tahun lepas, saya rasa nak cuba pencuci muka Shaklee, Gentle Deep Foaming Cleanser ni. Tu pun sebab nak tebus e-cash dari Shaklee (sebab dah penuhi requirement tertentu dari Shaklee so Shaklee bagi e-cash ➨ bukan sikit tau tapi beratus jugak hehe). Best betul bila jadi ahli Shaklee ni. Macam-macam boleh dapat, kan?

pencuci muka shaklee
Gentle Deep Foaming Cleanser Nutriwhite Shaklee

Bila dah guna, waaaahhhhh best rupanya guna pencuci muka Shaklee ni. Sampai suami saya yang lagi sempoi tu pun dah pandai nak cuci-cuci muka dah sekarang. Hehehe.. Dahla jimat. 1 tiub tu boleh tahan sehingga hampir setengah tahun. Tu pun kami suami isteri kongsi pakai tu. Kalau sorang guna, lagi lama la boleh tahan kan?

Ok, bila dah cuba pencuci muka ni, semalam rasa teringin lagi nak cuba benda lain. Rasa gatal-gatal je tapak tangan ni nak membeli. Ehehehe... Ya la, usia dah menjangkau angka 3 series, kadar prestasi kulit pun dah tak berapa nak memberangsangkan. Dok tengok kulit kawan-kawan Shaklee yang lain macam best je, tegang je, flawless je so teringin jugak kita kan. Takkan nak tengok aje. Mana aci kan?

So, semalam cubalah beli benda ni. 

set skincare shaklee
Daily Defense Whitening Essence Shaklee

Dan, wahhhhh memang best!!! Tak salah la beli ni. Alah membeli menang memakai, orang kata. Rasa macam lembut je kulit muka, asek dok sentuh kulit muka je semalam. Ehehehe... Perah santan lagi... hihihi.. Tapi memang betul.. Rasa best!

Daily Defense Whitening Essence ni adalah cara yang menyenangkan untuk mendapatkan kulit muka yang licin dan berseri. Ianya diformulasi dengan:
  • Bearberry untuk mencerahkan dan menegangkan kulit,
  • Strawberi Begonia untuk mengimbangkan pigmen
  • Kacang Soya untuk melembutkan dan mengurangkan tompok-tompok hitam
  • Mulberi untuk mencegah daripada kerosakan kesan daripada cahaya matahari
  • Di samping itu, Vitamin C aktif ditambah untuk memperbaiki kulit serta mengembalikan seri wajah
  • Lembut dan mudah diserap oleh kulit

Yang lebih penting, produk Nutriwhite Shaklee ni TIDAK MENGANDUNGI APA-APA BAHAN BERBAHAYA yang boleh memudaratkan kita samada dalam jangka masa pendek mahupun panjang

Alhamdulillah, memang tak salah pilihan saya ni. 

Selain dari 2 jenis Nutriwhite Shaklee yang saya guna ni, ada beberapa lagi produk Nutriwhite yang lain.  Boleh tengok kat sini ya...

Menarik kan set Nutriwhite Shaklee ni. Setanding dengan jenama terkemuka yang lain, dengan harga yang lebih berpatutan.

Nak cuba?

Boleh...

Jom call saya sekarang!!
iR Efie Muhamad 
ID Shaklee: 869620
019-9890707


-------------------------------------------------------------------
Sekiranya anda perlukan suplemen Shaklee, anda boleh mendapatkannya dari saya, agen Shaklee Pasir Tumboh, Kota Bharu. Bagi mereka yang tinggal jauh, saya gunakan khidmat PosLaju bagi penghantaran.

No comments:

Post a Comment