Sunday, 27 April 2014

Shaklee Motivation Rally di Ri-Yaz Heritage Marina Resort & Spa

Indah sungguh tempat ni.. Memang menarik! Lokasinya di Pulau Duyong, Kuala Terengganu memang menjanjikan kepuasan kepada pengunjung. Nak tengok tak gambar-gambar Ri-Yaz Heritage ni... Jommm...





Cantik kan?



Oh ya, sebenarnya saya ke Ri-Yaz Heritage ni atas jemputan Shaklee untuk diraikan dalam majlis Motivation Rally. Sabtu lepas, buat julung-julung kalinya Motivation Rally diadakan di Pantai Timur. Sebelum ni tak pernah dibuat lagi tau kat Pantai Timur ni...

 
 Apa itu Motivation Rally?

Motivation rally ni adalah satu program untuk meraikan para leader Shaklee bermula dari Supervisor sehinggalah Senior Coordinator.. Bermula dengan barisan Supervisor, semua beratur naik ke stage bila dipanggil nama setiap sorang utk menerima sijil.. Yang bestnya, bila kami yang dahpun Senior Coordinator ni, selain dapat sijil, dapat jugak kalungan bunga untuk suami dan jambangan bunga utk isteri...Heheeh best sangat.. Maklumla jakun tak  pernah terima bunga... hihihi... Ni belum lagi Master Celebration sendiri ni, kalo tak mesti lagi terharu...huhuhu...

Nak tengok cmane rupa master celebration tu? 

Saat diraikan dalam Motivation Rally..


Juga, ada pengisian dari leader Shaklee yang dah berjaya.. Diorang kongsi pengalaman dan beri tips-tips bagaimana nak berjaya dalam Shaklee... Masa rally kali ni, Master Cik Jan, Master Wan Muliani & Habiah yang bagi sharing.. 

Memang best!! 

Keyword nya ialah, bukan senang nak senang & sape yang betul-betul nak memang takde alasan!

Lepas tu, makan-makanlah.. Makan kt hotel memang heaven lah kan... Oh terkenang-kenang lasagna yg sungguh lazat itttewwww....

Motivation rally ni diadakan setiap 6 bulan sekali. Jadi, kalo kat Pantai Timur ni lagi 6 bulan lah akan diadakan rally seterusnya..

Best kan being a part of Shaklee member... Korang pun nak jadi sebahagian dari kami? Diraikan dalam majlis-majlis macam ni? Boleh-boleh... Jom jadi ahli Shaklee...

Boleh call saya sekarang..   
iR Efie Muhamad 
ID Shaklee: 869620
019-9890707

Friday, 25 April 2014

Nak Jadi Ahli Shaklee Secara Percuma? Ini Caranya...

Sekarang ni Shaklee dah mengetatkan syarat berkenaan harga produk Shaklee. Jika sebelum ini, ramai pengedar bebas Shaklee jual produk Shaklee dengan harga macam-macam, termasuklah harga tak masuk akal iaitu lebih rendah dari harga ahli, maka sekarang tidak lagi. Ramai pengedar Shaklee sebegini yang telah digantung / ditamatkan keahliannya dengan Shaklee. Nak harga ahli untuk produk Shaklee, maka anda dialu-alukan untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee. Mudah kan?

Pagi tadi, semasa tengah rehat dengan anak-anak dan suami dalam bilik hotel (oh ya, saya sekarang berada di Kuala Terengganu.. semalam ada program Shaklee di PrinzPark Hotel, manakala petang ni ada lagi program Motivation Rally Shaklee di Ri-Yaz Heritage Hotel), ada seorang customer call saya...

Katanya, nak order Vivix + Shaklee Collagen Powder + Ostematrix..

Saya bagitau dia..

"Akak, order akak ni dah layakkan akak untuk dapat keahlian Shaklee secara PERCUMA!!"

Haaaa ni la yang saya nak cerita ni...

Setiap pembelian mana-mana produk Shaklee berjumlah lebih kurang RM650, melayakkan anda untuk dapat keahlian Shaklee secara percuma.. Dah jimat RM75, tak payah bayar pun untuk yuran pendaftaran jadi ahli Shaklee. Bukan sekadar tu, layak jugak dapat bonus pada bulan tersebut. Best betul!

Kalo tak jadi ahli, harga untuk ketiga-tiga produk tersebut berjumlah RM834. Namun, disebabkan ketiga-tiga produk ini jika dibeli dalam satu resit, melayakkan untuk keahlian Shaklee secara percuma, maka ketiga-tiga produk tersebut boleh dibeli dengan harga ahli terus yang berjumlah RM667 sahaja. Besar beza tuh...

Tapi kan.... Nak pilih dengan siapa kita nak mendaftar pun saaaaaangat penting jugak tau.. Silap pilih, diri sendiri yang merana.. Nak tau kenapa? Jom baca kat sini... Anda Menyesal Join Shaklee Bila.... 

Tapi, kalo rasa tak tau nak beli apa sampai RM650 / tak mampu nak beli sekaligus sampai RM650 takpe jangan risau-risau jangan sedih-sedih... Anda tetap juga boleh jadi ahli Shaklee.. Yuran keahlian seumur hidup murah je, RM75 je... Takdela sampai beratus pun...

Bila dah jadi ahli Shaklee, peluang untuk berniaga Shaklee memang terbuka luas...


Nak berniaga dari rumah? Takde masalah... Ask me how! (>‿◠)✌


Nak jadi ahli Shaklee?

Boleh call saya sekarang..   
iR Efie Muhamad 
ID Shaklee: 869620
019-9890707

Kulit Bersih Tanpa Jeragat.. Ini Rahsianya...

Semalam, semasa sedang dalam perjalanan ke Kuala Terengganu untuk menghadiri program Sessi Penerangan P&R Shaklee di PrinzPark Hotel, ada seorang bakal customer whatsapp saya...


Kakak ni dah berusia 40 ++ tahun.. Katanya, dah lama beliau menghidapi masalah jeragat ni. Macam-macam produk dah guna, bukan sedikit duit yang dah dihabiskan untuk atasi masalah ni tapi tetap jugak kekal sebagai satu masalah.... kesian akak ni kan...

Fakta Tentang Jeragat

Jeragat / Melasma ini merupakan masalah kulit yang biasa dihadapi oleh penduduk Asia  dan terutamanya dihadapi oleh kaum wanita (nisbah 12:1). Masalah ini boleh menyebabkan keadaan muka akan bertompok gelap di muka anda (terutama pipi) atau beberapa bahagian lain badan anda.


Faktor Terjadinya Jeragat

☛ Terdedah kepada cahaya matahari yang terik
☛ Perubahan hormon (cth: pil perancang)
☛ Penggunaan alat kosmetik yang tidak sesuai
☛ Keturunan


Bagaimana Shaklee Dapat Membantu?

Saya cadangkan kepada kakak ni, untuk ambil Shaklee Collagen Powder.
Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen yang hebat, yang mengandungi 4000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Boleh tengok di sini bahan utama untuk Shaklee Collagen Powder ni..

Kolagen Shaklee juga mempunyai molekul yang TERSANGAT RINGAN, kira2 1000 Dalton, justeru memudahkan penyerapan oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.




 Sekotak Shaklee Collagen Powder ni harganya RM298. Ada 15 sachet sekotak Saya cadangkan dekat akak ni supaya amek 3 kotak terus, sebab bila beli 3 kotak terus boleh dapat keahlian Shaklee secara PERCUMA. Bila jadi ahli ni, boleh terus dapat beli collagen ni dengan harga ahli lah yang pastinya jauh lebih murah la kan.

Kalo ikutkan, 3 kotak ni harganya RM894. Tapi, bila jadi ahli boleh dapat dengan harga RM714 sahaja untuk 3 kotak, beserta dengan keahlian Shaklee secara PERCUMA bernilai RM75. Juga, terus layak dapat bonus pada bulan tersebut. Jadi, memang untung berganda-ganda la kan. Memang untung betul akak ni..


Testimoni Pengguna Shaklee Collagen Powder

testimoni collagen

Menarik kan testimoni pengguna dari Brunei ni... Bestnya dapat kulit macam dia tu... Kita semua pun boleh, insya Allah.. Amalkan je Shaklee Collagen Powder secara konsisten ok... ≥Ö‿Ö≤


Nak dapatkan Shaklee Collagen Powder anda?
Boleh call saya sekarang..
 
iR Efie Muhamad 
ID Shaklee: 869620
019-9890707


Anda Memang Menyesal Join Shaklee Bila...................

Makan Shaklee dah lama..
Puas hati tak payah cakaplah memang puas hati sangat-sangat...

So, teringin la pulak nak jadi ahli pulak...
Mana tau boleh jugak buat side income kan?

Satu decision yang bagus...
Tapi.... 

Awas!!

Salah pilih dengan siapa untuk kita berdaftar adalah satu kesilapan yang akan kita sesali sepanjang hidup kita kerana apabila sudah mendaftar, kita sama sekali sudah tidak boleh lagi nak tukar untuk berdaftar dengan orang lain....




Bila kita dikatakan salah memilih?

Memilih Orang Terdekat Untuk Mendaftar

Katalah kita berdaftar dengan sepupu kita sebab bagi kita senang bila berdaftar dengan orang dekat ni, tapi malangnya keputusan yang kita buat tu tak berapa nak tepat. Sepupu kita ni tak tau apa-apa pun tentang produk Shaklee juga tentang pelan pemasaran Shaklee.Apatah lagi untuk ajar kita cara nak memasarkan produk Shaklee memang jauh panggang dari api la kan. Sedangkan niat kita untuk join Shaklee ni sebab nak cuba meraih pendapatan. Jadi, kesian sangat kan... 

Tapi ini bukan bermaksud tak boleh berdaftar dengan orang terdekat, cuma pastikan penaja kita itu dapat membantu kita menggapai impian kita dalam Shaklee.. Sekiranya beliau boleh, maka teruskan..


Memilih Orang Yang Tak Aktif Dalam Shaklee Untuk Mendaftar

Bukan maksudnya kita hanya boleh memilih orang yang dah berpangkat tinggi dalam Shaklee, contohnya Master Coordinator la kan. Bukan begitu maksudnya. Tak salah untuk memilih orang yang masih rendah lagi pangkatnya, tapi dengan syarat orang itu mestilah bergiat aktif dalam Shaklee.

Sekiranya kita pilih orang yang tak cukup aktif, maka kita tidak akan up-to-date dengan apa-apa pengumuman daripada Shaklee. Memandangkan Shaklee sentiasa memperbaiki peraturan mengerjakan perniagaan Shaklee bagi menjamin kelangsungannya dalam jangka-panjang, tidak up-to-date boleh membawa padah jika kita ter-buat salah sebab tidak diberitahu. Sama ada keahlian digantung ataupun dibatalkan sama sekali!


Memilih Untuk Melabur Beribu Ringgit Untuk Mendaftar

Lebih malang lagi, sekiranya kita terberdaftar dengan orang yang melaksanakan MLM secara haramjadah , kena buat pinjaman beribu-ribu baru dapat mendaftar, maka anda memang sangat tersilap langkah. Itu bukan strategi untuk mengaut keuntungan, tapi itu cekik leher sendiri namanya. Sangat-sangat berisiko tinggi. Sudahnya, anda bukan sahaja tidak diajar cara-cara memasarkan produk, stok beribu ringgit yang anda beli itu akan hanya tersorok bawah katil. Sadisss...

Berniaga ni untuk bayar hutang, bukan berhutang untuk berniaga.. Dan inilah yang saya lakukan sehingga hari ini... Dapat bayar pinjaman perumahan, dan dapat sara hidup saya sekeluarga tanpa perlu melabur beribu-ribu untuk mula berniaga Shaklee..




 
Jadi, jangan sekali-kali SALAH MEMILIH!

Pastikan kita pilih penaja yang betul, bagi memastikan kita mendapat bimbingan dan tunjuk ajar yang sewajarnya dari penaja kita..

Ok? 

≧◠◡◠≦✌

Nak menjadi sebahagian dari keluarga Cheese saya?

Boleh call saya sekarang..
iR Efie Muhamad 
ID Shaklee: 869620
019-9890707

Wednesday, 23 April 2014

Peluang Jana Pendapatan Dari Rumah Dengan Shaklee

Tak perlu buat pinjaman!
Tak perlu melabur beribu-ribu!
Tak perlu keluar pagi balik malam cari orang!

Tapi berpeluang untuk jana pendapatan 
sehingga 6 angka sebulan!!


Ini bukan sekadar omongan kosong...

Anda berminat??

Ok teruskan membaca...

Dengan Shaklee, anda tak perlu untuk melabur beribu-ribu ringgit bagi mengusahakan perniagaan ini. Shaklee bukanlah MLM menipu, MLM haramjadah yang menipu ramai orang yang nak cepat kaya tu. No no no.... Shaklee bukan begitu..

Dengan Shaklee, anda WAJIB JADI AHLI SHAKLEE terlebih dahulu sebelum mula berniaga Shaklee. Nak jadi ahli ni pulak, ada 2 pilihan diberikan.

1. Bayar RM75 yuran keahlian untuk seumur hidup 

atau
 
2. Beli mana-mana produk Shaklee bernilai 200uv (lebih kurang RM650), maka anda layak mendapat keahlisan secara PERCUMA

That's it!

Ya, itu sahaja yang diperlukan untuk membolehkan anda mula berniaga Shaklee


Apa Kelebihannya Berniaga Shaklee??

Ohhhh baaaaaaaanyak sangat....

✔ Dengan pendapatan dari Shaklee ni lah saya dapat bayar yuran sekolah Little Caliphs anak saya Ammar & Ajlaa' ...
✔ Dengan pendapatan dari Shaklee ni lah saya dapat bayar pinjaman perumahan saya..
✔ Dengan pendapatan dari Shaklee ni lah saya  dapat bayar pinjaman kereta saya..
✔ Dengan pendapatan Shaklee ni lah saya dapat bayar pinjaman peribadi saya..
✔ Dengan pendapatan dari Shaklee ni lah saya dapat penuhi belanja dapur rumah saya...
✔ Dengan pendapatan dari Shaklee ni lah saya dapat bantu suami yang tengah sambung Master kat USM Penang..
✔ Dengan pendapatan Shaklee ni lah saya dapat bantu bagi duit bulanan kat mak mertua saya..
✔ Dengan  pendapatan Shaklee ni lah saya dapat bantu adik-adik ipar saya seramai 4 orang yang masih belajar kat universiti tempatan..
✔ Dan baaaaanyak lagi yang saya boleh buat melalui pendapatan dengan Shaklee...

Ya, segala-galanya dengan Shaklee...
Alhamdulillah... Syukur pada Allah yang tunjukkan jalan untuk saya bersama dalam Shaklee..
Boleh baca kat sini, sejarah bagaimana saya boleh bermula dengan Shaklee..

Dan saya melakukannya segala-galanya dari rumah.. 
I'm proudly Work At Home Mom..

 Nak tau apa yang saya dapat dari Shaklee?

Boleh tengok kat sini...



Kenapa MESTI Daftar Shaklee Dengan Saya?


Haaa jangan ingat boleh je daftar Shaklee dengan sesiapa je.. Silap daftar, diri sendiri yang merana... Tak dapat bimbingan perniagaan yang sewajarnya, tak dapat access ke grup eksklusif, tak dapat belajar tips pemasaran, tak diajar buat blog, tak diajar macamana nak menjual secara online, tak diajar segala2nya... Dibiarkan terkontang kanting terkapai-kapai...

Masa tu nak tukar upline??
Sorry, Shaklee tak benarkan.. Kena bekukan account Shaklee selama 18 bulan dulu baru boleh re-register... Haaaa jangan main-main... nak tunggu 18 bulan tu, silap-silap kalo dah buat bisnes Shaklee dah boleh dapat 6 angka bonus dah tu...

Grup saya memang best...

Boleh tengok aktiviti2 grup saya kat sini...
 

Oh ya, nama grup saya Cheese... (nak tau kenapa saya letak nama Cheese boleh tengok kat sini..)
Nama grup besar saya iReach..
Nama grup yang lebih besar adalah Jutawan...




Nak bina perniagaan dengan Shaklee?

Boleh call saya sekarang..   
iR Efie Muhamad 
ID Shaklee: 869620
019-9890707

Tips Lahirkan Anak Cerdik & Comel

Setiap ibu bapa pasti nakkan yang terbaik untuk anak-anaknya. Maka tak hairanlah ramai ibu bapa yang berusaha sedaya upaya dalam memastikan hanya yang terbaik tersedia untuk anak-anaknya, seawal bayi tersebut masih lagi dalam kandungan si ibu. Impian mereka, biarlah anak yang dilahirkan nanti sihat, cukup sifat dan dapat membesar dengan sempurna.

Ada beberapa tips yang biasanya sering diamalkan oleh ibu-ibu yang hamil, dalam berusaha untuk memastikan anak yang dilahirkan itu sempurna. Nak tau???

Jom kita cek....

Khatamkan Al-Quran Ketika Hamil

Setiap hari mengaji dari awal hamil sampai bersalin. Amalkan macam kita mengaji di bulan Ramadhan. Istiqomah membaca setiap hari walaupun gagap atau lambat. Sambil tu baca juga terjemahan quran,agar kita faham  apa yang kita baca. Sebelum mengaji tekad dalam hati moga anak yang dikandung ini akan dapat mengahfal quran suatu hari nanti. 


Amalkan Juga Surah-surah Pilihan

Tau kan surah-surah yang disarankan untuk kita amalkan semasa hamil. Boleh tengok di sini, saya pernah tulis dulu. Tapi jangan dok baca surah-surah ni je, kena khatamkan jugak Al-Quran macam saya tulis kat atas tadi.
• Surah Yusuf - untuk anak yang cantik rupa dan akhlak
• Surah Luqman – untuk anak yang cerdik
• Surah Yaasin – untuk anak yang teguh hati dan tidak terpengaruh dengan maksiat
• Surah Maryam – untuk memudahkan bersalin
• Surah al-Hujurat – untuk membanyakkan susu ibu dan sebagainya.
 
 
 Sentiasa berdoa


Doa semasa hamil – Ya Allah, peliharalah anakku ini selama ia berada di dalam perutku, dan sihatkanlah dia, Engkau yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhanMu, Penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah, rupakanlah atau bentukkanlah dia yang ada diperutku dengan rupa yang baik dan tetapkanlah di dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada RasulMu. Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah jadikanlah dia sihat yang sempurna berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad S.A.W, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam.

 
Makan Makanan Yang Baik

Apa yang kita makan, itulah yang sampai kepada anak dalam kandungan kita. Maka, makanlah makanan yang berkhasiat, yang dapat membantu perkembangan fizikalnya, merangsang pembentukan otak dan mindanya. Janganlah dok makan jajan, fastfood, air bergas je masa hamil ni.

Suplemen juga perlu, sebab apa yang kita dapat dari pemakanan seharian kita memang tak mencukupi dari segi nutrisinya. Kenyang memangla kenyang, tapi berapa jumlah asid folik yang kita dapat, berapa jumlah kalsium yang masuk ke tubuh kita tu kita tak tau kan? Jadi, kenalah tambahkan melalui suplemen. Tak cukup nutrisi ni bukan setakat membahayakan bayi dalam kandungan, tapi juga boleh memudaratkan kita.


Cadangan Suplemen Shaklee Semasa Hamil












Jaga Tingkahlaku

Semasa mengandung juga digalakkan menjaga lidah, menjaga sikap, menjaga perangai, menjaga hati dan sebagainya, agar anak yang dikandung beroleh segala kebaikan dan keberkatan.

Malah, termasuk juga si ayah, digalakkan memperbanyakkan amalan sunat, mengaji, bersedekah, bersabar, tenang dan gembira agar proses mengandung dan bersalin berlangsung dengan selamat dan anak yang bakal lahir akan terjaga emosinya dan mendapat rangsangan awal.
 
Alangkah menariknya jika amalan2 tersebut dapat dilakukan secara berterusan, bukanlah sebab kita sebagai ibu, tapi kerana kita juga sebagai hamba. Allah menyukai amalan yang istiqamah – amalan yang sedikit tapi berterusan.
 
 Amalan ini juga harus diteruskan walaupun kita sudahpun melahirkan. Janganlah bila dah tak mengandung, usahkan nak mengaji, al-Quran pun dah lupa letak di mana. Usahkan nak baca surah Yusuf , surah al-Ikhlas pun baca masa solat je. Pastu mulut pun ikut sedap dia je, masa mengandung bukan main lagi jaga, takut terkena pada anak. Tak betul la macam tu.

Sepatutnya, bila anak dah lahir, lagi la perlu untuk kita jaga peribadi kita sebagai ibu bapa. Anak-anak ni otaknya seperti span, serap je semua benda yang dia nampak, yang dia tengok, yang dia dengar. Jadi, nak ke anak kita membesar dengan  peribadi yang tak elok, yang semuanya diwarisi dari kita. Tak nak kan? Jadi, sama-samalah kita jaga akhlak kita setiap masa, insya Allah.

Semoga zuriat kita ini bukan sahaja cerdik dan comel sebagai penyejuk mata, namun juga membesar hebat sebagai pejuang dan pembela agama Allah, insya Allah.

Nak order vitamin Shaklee semasa hamil?

Boleh call saya sekarang..   
iR Efie Muhamad 
ID Shaklee: 869620
019-9890707

Keputihan? Bahaya Jika Dibiarkan....

Keputihan adalah bila keluarnya cairan dari vagina secara berlebihan, cairan berwarna putih kekuningan atau putih kekelabuan , berbau tidak sedap dan boleh menyebabkan rasa gatal

Keputihan yang termasuk dalam keadaan normal, cairan yang keluar cenderung jernih atau sedikit kekuningan dan kental seperti lendir serta tidak disertai bau atau rasa gatal. Biasanya terjadi pada masa subur, sebelum dan sesudah menstuarasi, saat hamil, saat mendapat rangsangan seksual, atau saat banyak melakukan aktiviti fizikal. Yang ni, kita tak perlu khuatir sangat.

Yang kita risaukan, ialah apabila keputihan yang terjadi yang berpunca dari jangkitan! 
Jika ia tak dirawat, tak mustahil ia akan merebak dan menyerang organ2 penting dlm badan... Malah yg lebih teruk, ia mampu merebak ke pasangan kita..Dimana kesannya organ seksual lelaki juga turut akan berasa gatal,melecet dan kemerahan..

Tahap kesuburan kita sebagai wanita pun akan terganggu bila adanya keputihan ni. Jadi, jika dah bertahun-tahun kahwin tapi masih belum mempunyai anak, dan juga mengalami keputihan, maka keputihan itu mungkin menjadi puncanya.


  Bagaimana Shaklee Dapat Membantu


Alfalfa Complex


Alfalfa Complex adalah tumbuhan semulajadi yang kaya denga serat dan florofil. Ia adalah antara suplemen yang bersifat antihistamin, antibakteria dan anti kulat. Alfalfa sangat membantu terutama sekali berkaitan masalah dalaman wanita. 
 
Alfalfa juga mengandungi phytoestrogens yang berfungsi seperti kacip fatimah. Ini sangat membantu terutamanya  bagi mereka yang mempunyai masalah dalam "hubungan" suami isteri. Ehem ehem ehem...
Jadi jika rasa rasa mcm teruja nak cuba.. silakan yaa..


Testimoni Pengguna Alfalfa
 
Zakiah Zainol okay...no wonder la kali ni lepas abis pantang saya takder masalah macam rasa tak sedap dan discharge yang agak tak best...selalu lepas pantang jer mesti nak ambik bxxxxi. But not this time. I tak nak ambil any jamu cos malas nak campur2


Dilla Jalil alfalfa mmg best..dilla pernah tanya hasben (lepas bersama selepas 100hari berpantang) ada rasa lain tak??hasben dgn serba salah ckp adalah lain sikit lepas bersalin ni..dh kurang grip!tp lepas ambil alfalfa..katanye ketat mengalahkan anak dara ko!!hehehe..i luv alfalfa!! ♥



Ada banyak lagi testimoni pengguna alfalfa ni, tapi ianya lebih kepada perkongsian peribadi. 
Maka tak berapa nak sesuai la nak cerita kat blog ni kan? Ehehehe...
Pendek kata.. anda cuba dulu.. baru anda percaya.. belum cuba belum tahu.. kan kan,... 
 Anda akan jatuh cinta dgn sekiranya anda tahu khasiatnya dan rahsia keistimewaanya.


Nak cuba Alfalfa???

Boleh call saya sekarang!!
iR Efie Muhamad 
ID Shaklee: 869620
019-9890707

Tuesday, 22 April 2014

The Secret of Magic Sliding Door: Rahsia Jana Income Ratusan Ribu

Kenal tak sliding door??

Takkan tak kenal kot kan... Rasanya kebanyakan rumah ada sliding door ni kan... Biasanya sliding door ni dari cermin kan... Haaaa macam kat bawah ni...


Ok, apa yang kita boleh nampak dari sliding door ni?

Empat segi..
Telus..
Dibuka secara tarik ke tepi...
Mudah pecah..

Terpulang pada persepsi masing2 kan?

Tapi , apa yang saya nak kongsikan pada hari ini sungguh menarik. Persepsi tentang sliding door dari kaca mata seorang Master Coordinator dalam Shaklee,


The Secret of Magic Sliding Door

Jom kita saksikan dahulu ucapan Master Azrin semasa Master Celebration beliau di Pullman, Putrajaya pada hari Sabtu yang lepas.. Dalam ucapan ni, ada Master Azrin sebutkan tentang The Secret of Magic Sliding Door tu...

 
Rahsia keajaiban sliding door terbongkar!! 
 

Setiap kali anda mendengar ada orang lain bercakap dan anda tak boleh buat, 
TUTUP SLIDING DOOR!!!
 
I can see u but i cant hear u and u look funny outside! 
 
"Ala ko tak boleh"..... tutup sliding door tu
"Ala susah la buat shaklee ni"..  tutup sliding door tu
"Boleh ke ko jadi master".. tutup sliding door tu 
 
Setiap kali kita dengar sesiapa je merendahkan kita, meruntuhkan motivasi kita, tutup sliding door kita!!
 
Simple kan?
 
Tapi sangat-sangat bermakna. 
 
Disebabkan sliding door inilah, Master Azrin berjaya menjadi master hanya dengan menggunakan medium online 100%( kerana 95% downline-downline nya berada di Semenanjung, manakala beliau di Sarawak)

Disebabkan sliding door inilah, Master Azrin berjaya menjadi master walaupun upline nya berada di Semenanjung dan mereka tak pernah berjumpa sepanjang perjalanan beliau menuju master.

Disebabkan sliding door inilah, Master Azrin berjaya menjadi master walaupun harga produk Shaklee di Sabah Sarawak lebih mahal dari harga produk Shaklee di Semenanjung (pada ketika itu, sekarang harga dah distandardkan)

Disebabkan sliding door inilah, Master Azrin yang bermula pendapatannya bersama Shaklee RM27 sahaja, kini mencecah ratusan ribu

Segalanya hanya kerana The Secret of Magic Sliding Door!!

Jadi, pastikan sliding door kita berfungsi dengan betul. Bila perlu, tutup je sliding door itu... Teeeeeeeetttt....

≧◠◡◠≦✌
 
 Walau apa jua bidang anda, kerjaya anda (tak semestinya Shaklee sahaja), tapi amalkan konsep ini, pasti kejayaan akan jadi milik anda..

Nak apply teknik ini bersama saya dalam Shaklee???

Boleh call saya sekarang!!
iR Efie Muhamad 
ID Shaklee: 869620
019-9890707


Wajib Try Ni!! Resepi Aiskrim Mealshakes & Vanilla

Pagi ni tiba-tiba terbaca 1 resepi yang best!
 Aiskrim!!!! 
Yeayyyy....

Anak-anak saya memang suka makan aiskrim. Maklumlaaa budak-budak kan. Masalahnya bukan setakat anak-anak suka, tapi saya pun sama.. Ehehehe.. Cuma saya suka aiskrim coklat.. Tapi vanilla pun boleh laaa... Layannnnn... Nanti kita pandai-pandailah modify kan? Eheheh...

Resepi ni saya ambil dari Page Afna Health & Beauty


Bahan-bahan

1tin susu cair
1/2 tin susu pekat (jika tak suka manis boleh kurangkan)
1 sudu besar ovelett
1 sudu teh esen vanilla


Cara-caranya

Pukul sampai kembang (dlm 20minit). Dah kembang boleh add on :

1 sudu esp
1 sudu mealshake
8-10bj strawberi (potong dadu. Simpan sikit utk hiasan atas)

Pukul lagi dalam 5 minit. Pastu boleh la isi masuk bekas. Buat layer by layer. Layer dgn sirap choc & sirap strawberry.

Dah siap, dan boleh dikeraskan.


Bestnyaaaa.... Slurrppppp...


Dijamin sedap dan menjadi kegemaran anak2 dan seisi keluarga..

*boleh cuba gantikan strawberry n choc ni dengan biskut oreo

Selamat mencuba!!!


Ingin mencuba Mealshakes & ESP Shaklee???

Boleh call saya sekarang!!
iR Efie Muhamad 
ID Shaklee: 869620
019-9890707

Monday, 21 April 2014

Nak Kulit Cantik? Rahsianya Disini...

Kulit halus mulus gebu berseri memang menjadi impian semua orang. Rasanya takde orang yang nak kulit kusam dan kering kan. Baik lelaki mahupun perempuan, semuanya sama. Wajah yang segar dan ceria bukan sahaja meningkatkan keyakinan diri pada pemiliknya, malahan dapat menyenangkan orang-orang di sekelilingnya.





Menyedari kepentingan ini, maka kami menyediakan 3 jenis Vitamin Asas untuk kesegaran kulit. Set vitamin ini terdiri daripada B-Complex, Vitamin C dan Vitamin E.

Kombinasi Vitamin E, B Complex dan Vitamin C menghasilkan:
  • Mengurangkan kedutan dan pembentukan garis-garis halus
  • Mencegah penuaan
  • Menjadikan kulit lebih kenyal
  • Mencerahkan kulit
  • Menjaga kulit dari sinaran UV
  • Mengurangkan parut jerawat
  • Menjadikan wajah bersinar dan bermaya
  • Menjadikan kulit wajah lebih cerah dan kemerahan
  • Menjadikan wajah lebih berseri
Vita-C dan Vita-E adalah gabungan antioksidan yang powerful, bermanfaat untuk menghapuskan radikal bebas dalam tubuh. Vitamin E menjadikan seseorang nampak muda kerana ia menghalang perkembangan sel penuaan. B-Complex pula sebagai agen anti stress, maka bila stress kulit kita akan lebih segar kan?

 Best kan bila dapat kulit cantik ni.. Tak susah pun. Telan je Set Vitamin Kulit Cantik ni setiap hari, insya Allah kulit kita akan terjaga dan seperti yang kita impikan. Bukan je kulit yang cantik je bakal kita dapat, tapi pelbagai lagi khasiat vitamin ni akan turut menjadi bonus buat kita...
 
 
Ingin mencuba Set Kulit Cantik Shaklee???

Boleh call saya sekarang!!
iR Efie Muhamad 
ID Shaklee: 869620
019-9890707
 
 




Sunday, 20 April 2014

Ketahui Cara Kurangkan Risiko Kanser di Kalangan Ibu-ibu

Perkataan 'kanser' sudah cukup untuk menakutkan seseorang.  Apa yang membimbangkan, penyakit ini juga semakin berkembang  menjadi masalah kesihatan di Malaysia. Kini, kanser merupakan pembunuh kedua terbesar di negara in i selepas kemalangan jalan raya. Menakutkan, kan?

Namun, ada berita baiknya buat ibu-ibu yang menyusu badan!



Penyusuan ibu bukan sahaja membantu mengurangkan risiko kanser di kalangan ibu-ibu, malah mampu melindungi kesihatan mereka dalam banyak cara. Setiap ibu perlu menyusui sendiri bayinya, kerana pelbagai kebaikan yang bakal diperolehi...

Kebaikan Penyusuan Susu Ibu

Mengurangkan Risiko Kanser Payudara
Dalam satu kajian ke atas kes di bawah kawalan di hospital di Athens (1989-1991) membabitkan 820 pesakit yang disahkan menghidap kanser payudara, mereka yang melanjutkan tempoh penyusuan (selama 24 bulan atau lebih) didapati mengurangkan risiko kanser payudara di kalangan wanita yang akan mengalami putus haid.

Mengurangkan Risiko Kanser Endometrium
Dalam satu kajian bersama WHO ke atas data yang dikumpulkan dari enam negara selama 10 tahun seperti yang dilaporkan International Journal of Epidemiology (Jun 1995), penyusuan yang lama merendahkan risiko kanser endometrium. Risiko terendah ditemui di kalangan wanita yang baru sahaja menyusui bayi mereka.

Membantu Melangsingkan Badan
Penyusuan ibu memerlukan purata 500 kalori tambahan sehari. Ibu-ibu yang menyusui bayi sepenuh masa atau sebahagian saja, jelas menunjukkan kadar lebih besar pengecilan lilitan paha. Mereka juga kurang lebih berat daripada keadaan sebelum hamil dalam tempoh sebulan selepas bersalin berbanding ibu-ibu yang memberikan susu tepung kepada bayi mereka.



Membantu Mengecutkan Rahim Selepas Bersalin
Penyusuan membolehkan kita kembali ke bentu tubuh asal dengan lebih cepat kerana proses penyusuan menyebabkan rahim (yang membesar kira-kira 20 kali ganda saiz normal sepanjang tempoh kehamilan) lebih cepat mengecut dan kembali ke saiz sebelum hamil. Sebaliknya rahim wanita yang tidak pernah menyusukan bayi tidak akan mengecut kemabali seperti keadaan asalnya. Ia akan sentiasa agak besar.

Membantu Mencegah Pendarahan Postpartum
Amalan menyusukan bayi menyebabkan ibu merembeskan  hormon oksitosin yang merangsang pengecutan dan membantu mengecutkan rahim kembali ke saiz normal sambil mengeluarkan uri. Pengecutan ini juga menutup pembuluh darah ibu yang dahulunya menyalurkan makanan kepada bayi dan mencegah pendarahan berlebihan.

Menurunkan Keperluan Insulin Ibu Yang Merupakan Penghidap Kencing Manis
Dalam satu kajian ke atas 17 orang penghidap kencing manis yang bergantung kepada insulin, 6 daripadanya mempunyai penurunan purata dos insulin sebanyak 33%. 7 orang ibu mengalami penurunan 13% dan hanya 4 orang ibu yang perlu mendapatkan insulin tambahan ketika menyusui bayi.

Mencegah Kehamilan Secara Semulajadi
Ini benar jika anda menyusui bayi dan masih belum didatangi haid selepas bersalin. Penyusuan pada sebelah malam menggalakkan keadaan tidak datang haid atau dikenali sebagai amenorhea. Namun, hakikatnya kita sukar untuk mengetahui bila ovulasi pertama selepas bersalin. Sebaik sahaja menyedarinya, kita mungkin sudah hamil lagi. Hehehe... Bagaimanapun, pada amnya penyusuan ibu boleh menjarakkan kehamilan.

Melindungi Ibu Daripada Anemia  (kekurangan zat besi)
Memandangkan ramai ibu menyusu bebas haid dalam tempoh yang lama, maka simpanan zat besi tidak akan berkurang.

Menambah Keyakinan Diri
Tiada apa yang lebih menggembirakan daripada melihat bayi kita sihat dan montel, dan kita tahu bayi telah mendapat khasiat secukupnya dari diri kita sendiri.



Cadangan Set Penyusuan Shaklee



* Mengandungi Multivitamin lengkap dengan zat besi, Vitamin B, Vitamin C, Kalsium, Alfalfa dan ESP.
* Sangat dicadangkan untuk ibu yang mengalami masalah penyusuan.
* Set yang paling sesuai untuk ibu yang ingin relaktasi / induce relactation  
***tidak boleh diambil oleh ibu/ibu yang mempunyai bayi elergi alfalfa, SLE & penyakit autoimmune yang lain


**setiap set di atas adalah untuk memenuhi KEPERLUAN FISIOLOGI DALAMAN sahaja. Puan2 harus mengikuti konsep penyusuan (supply-demand) untuk penghasilan susu badan yang banyak dan mencukupi untuk di manja, dengan sokongan set-set kami.
**kami tidak menjamin keberkesanannya sekiranya Puan tidak mengepam susu badan mengikut jadual.
 
 
Ingin mencuba Set Menyusu Shaklee???

Boleh call saya sekarang!!
iR Efie Muhamad 
ID Shaklee: 869620
019-9890707

Thursday, 17 April 2014

Part 1: Kenapa Grup Shaklee Saya Namanya CHEESE

Wahhhhhh ini RAHSIA BESAR saya ni...
Rahsia bagaimana CHEESE boleh bermula dalam kehidupan saya... Rahsia bagaimana Cheese mula menjadi nadi kekuatan saya... Rahsia besar yang bakal didedahkan dalam julung-julung entry saya ni...

Cheese bukan sebarang Cheese... Bukan Cheesecake, bukan Cheesekut, bukan Cheesechocolate.. Dan yang paling pasti bukan cis bedebah!! Ahahahha....Dan rasanya ramai yang tertanya-tanya, terutama anak-anak Shaklee saya sendiri (team Shaklee di bawah saya), mengapa Cheese yang menjadi pilihan.. Mengapa bukan Chocolate ke Aiskrim ke Laici ke... hahahah....

Sedapppnya Cheesecake ni... Gebu sungguhhh... nyum nyum nyum.....

Ok, sebenarnya nak pilih nama grup ni bukan senang tau.. Tambah-tambah lagi bagi orang yang tak berapa nak kreatif seperti saya ni... Punya laaaa lama masa diambil untuk semata-mata fikir nama grup...

 Sehinggalahhhhhhhhh...............



Ya, sehinggalah saya baca buku ni, dan saya cukup terinspirasi dengannya...

 
Who Moved My Cheese?

It's all about CHANGES!

"CHEESE" di sini bermaksud apa sahaja tujuan manusia. Boleh jadi duit, kekayaan, kerjaya atau apa sahaja tujuan  seorang manusia. Kerana semua itu sentiasa berubah. Ianya tak statik. Mungkin pada satu masa kita kaya, ada duit yang banyak tapi tanpa sedar seiring dengan masa berlalu ianya akan semakin susut. Bagaimana cara kita nak uruskan masalah tersebut. Takkan nak tengok je kan?

 Ataupun  kita sudah selesa dengan kerjaya kita, dah berjawatan besar tapi tak mustahil andai suatu hari nanti kita tiba-tiba dipecat kerana adanya perubahan dalam syarikat. Takkan kita nak berpeluk tubuh je kan? Masih berharap dan kekal dengan cara yang sama. Mustahil la kan....

Jadi, perubahan memang akan sentiasa berlaku. Perubahan adalah di luar kawalan kita. Jadi, untuk seiring dengan perubahan itu, maka kita juga harus berubah. 


"CHEESE" yang dicari ada dalam "maze"..
 Tau maze kan... Berliku-liku.. Ada lorong yang menuju ke jalan mati.. Ada lorong yang menuju tepat ke arah Cheese.. Jadi, inilah cabaran untuk kita bertemu dengan Cheese kita.. Kena lalui pelbagai halangan dalam maze tu, sebelum kita jumpa Cheese kita.. Kalo jumpa jalan mati, kena pusing balik.. Cari jalan lain... Berapa lama masa yang diambil, berapa tenaga yang kita korbankan memang kita kena buat jugak... Kalo tak baki Cheese yang kita ada akan habis.. Dan kita akan kelaparan...



Jadi, itulah yang ingin saya terapkan dalam diri saya sendiri, dan juga team Shaklee saya, bahawa kita kena berubah. Nak tak nak, kita kena paksa diri kita untuk berubah. keluar dari zon selesa kita. Kerana di luar sanalah terletak Cheese kita. Paksa diri untuk berubah.

Dalam buku ini, ada 4 watak utama. 

Sniff ➨ yang dapat menghidu perubahan awal
Scurry ➨ yang pantas bertindak
Hem ➨ yang menafikan dan menolak perubahan kerana takut perubahan menjadikan keadaan lebih buruk
Haw ➨ yang belajar menyesuaikan diri apabila melihat perubahan dapat menjadikan keadaan lebih baik

Yang mana satu adalah kita??

Jadi, pilihan di tangan kita.. Nak tungguuuuuu je atau nak buat perubahan? Jika nak berubah, nak Cheese yang baru, yang lebih sedap, yang lebih besar mari sertai Cheese Team kami, dan sama-sama kita membuat perubahan yang besar dalam hidup kita.

Jangan takut untuk melepaskan keju lama...

Ingin bersama-sama saya dalam Cheese???

Boleh call saya sekarang!!
iR Efie Muhamad 
ID Shaklee: 869620
019-9890707