Tuesday, 24 September 2013

FREE!! Percutian Mewah di Kota Kinabalu Bersama Shaklee

Alhamdulillah.....

21-23hb September menjadi antara detik yang paling manis dalam hidup saya, dapat menyertai PERCUTIAN MEWAH SECARA PERCUMA yang ditaja sepenuhnya oleh Shaklee.

Nak tengok gambar-gambar kami di sana??

Jom layanzzzz......


makanan laut

 Sabah ni memang terkenal dengan SEAFOOD. Bukan setakat fresh, tapi juga besar2. Memang kecur liur la bila mengenangkan seafood kat Sabah ni...


Ni hotel tempat kami menginap. Hotel TERBAIKdi KK. Memang 5 STAR la hotel ni.
Memori bersama teman-teman Shaklee, yang selama ini hanya dikenali melalui alam maya sahaja, tapi kali ni dapat beramah mesra, bukan setakat dengan empunya diri malahan keluarga masing2 juga...

Banyak aktiviti2 kami di sana. Antaranya sempat melawat muzium, dinner seafood di restoran seafood terkenal kat KK, aktiviti pantai di Pulau Manukan (snorkeling, banana boat, flying fish, bbq lunch), kemudian GALA Dinner dengan tema 70s. Last sekali sebelum bertolak balik, shopping di Pasar Filipina dan ke kedai yang jual Frozen Fresh Seafood untuk dibawa pulang ke semenanjung.

Oh ya lupa nak cerita. Setiap malam kat sana, setiap kali balik bilik pasti ada hadiah kejutan dari Shaklee kat atas katil kami. Romantik sungguh kan.... heheheh....

Memang beruntung sungguh saya rasa menjadi sebahagian dari team Shaklee. Semua ini dinikmati dengan hanya bermodalkan RM75, dan ada juga caranya untuk mendapat keahlian percuma.


Sebenarnya, ini merupakan salah satu insentif yang Shaklee tawarkan kepada pengedar Shaklee yang aktif dan memenuhi syarat-syarat yang ditawarkan. Lawatan ke Kota Kinabalu pada kali ini adalah merupakan ganjaran buat kami yang cemerlang pada tahun 2012.

Selain daripada itu, Shaklee turut menawarkan BONUS TUNAI, BONUS KERETA juga BONUS UMRAH buat mereka yang memenuhi syarat-syaratnya. Dan alhamdulillah, semua ini telah saya nikmati, kecuali umrah. Insya Allah untuk tahun ini saya akan berusaha untuk dapatkan ganjaran umrah pula.

Best kan jadi ahli Shaklee ;-)

Jom jadi ahli Shaklee bersama saya dan grup eksklusif kami yang telah melahirkan ramai pemimpin-pemimpin Shaklee yang cemerlang...
................................................................................................................

Sekiranya anda perlukan suplemen Shaklee, anda boleh mendapatkannya dari saya, agen Shaklee Pasir Tumboh, Kota Bharu. Bagi mereka yang tinggal jauh, saya gunakan khidmat PosLaju bagi penghantaran.
Boleh hubungi saya di 019-9890707 ;-)


Ini adalah salah satu insentif yang Shaklee tawarkan kepada pengedar shaklee yang aktif dan menepati syarat jualan sepanjang tempoh satu tahun. Trip ke KK kali ini adalah ganjaran untuk prestasi tahun 2012. Dan yang PALING BEST ialah semua perbelanjaan kami ke sana nanti dari segi tiket penerbangan, hotel penginapan dan makan2 sepanjang 3 HARI 2 MALAM itu ditaja SEPENUH nya oleh pihak Shaklee Malaysia. Kita cuma bawak duit shopping aje ! :) Apa lagi yang Shaklee tawarkan buat ahli Shaklee yang aktif dan cemerlang?? CASH Bonus - jualan produk setiap bulan CAR Bonus – bonus kereta dalam bentuk tunai CONVENTION – percutian dalam negeri dan pakej Umrah/International Saya dah terima. Anda mahu?? Jom sertai kami jom ! Klik sini untuk info keahlian Shaklee.

Read more at: http://rahsiavitamin.com/2013/07/shaklee-fully-sponsored-luxury-trip-kota-kinabalu.html
Copyright © RahsiaVitamin.Com
Ini adalah salah satu insentif yang Shaklee tawarkan kepada pengedar shaklee yang aktif dan menepati syarat jualan sepanjang tempoh satu tahun. Trip ke KK kali ini adalah ganjaran untuk prestasi tahun 2012. Dan yang PALING BEST ialah semua perbelanjaan kami ke sana nanti dari segi tiket penerbangan, hotel penginapan dan makan2 sepanjang 3 HARI 2 MALAM itu ditaja SEPENUH nya oleh pihak Shaklee Malaysia. Kita cuma bawak duit shopping aje ! :) Apa lagi yang Shaklee tawarkan buat ahli Shaklee yang aktif dan cemerlang?? CASH Bonus - jualan produk setiap bulan CAR Bonus – bonus kereta dalam bentuk tunai CONVENTION – percutian dalam negeri dan pakej Umrah/International Saya dah terima. Anda mahu?? Jom sertai kami jom !

Read more at: http://rahsiavitamin.com/2013/07/shaklee-fully-sponsored-luxury-trip-kota-kinabalu.html
Copyright © RahsiaVitamin.Com

Tuesday, 17 September 2013

Set Bersalin Shaklee: Mengapa Ianya Pilihan Terbaik?

Set Bersalin Shaklee merupakan satu set yang kini semakin menjadi pilihan ramai ibu-ibu. Mereka memilih untuk berpantang dengan Shaklee, dibandingkan dengan set-set bersalin yang lain. Set bersalin ini dapat membantu mereka menjalani tempoh berpantang dan sessi penyusuan dengan bayi dengan cemerlang.

Mari kita lihat jenis-jenis suplemen yang berkaitan dengan set bersalin ini..

B-Complex

✔ Memelihara sistem saraf dari tekanan & stress
✔ Mengandungi ASID FOLIK yang diperlukan untuk pertumbuhan sel-sel baru
✔ Menukarkan kalori kepada tenaga bagi mengelakkan ibu menjadi gemuk
✔ Membantu menenangkan ibu dan menstabilkan hormon
✔ Mengelakkan post partum depression (meroyan)
✔ Membekalkan stamina ibu untuk berjaga malam menyusukan bayi

✿  Vita-Lea

✔ Membantu membekalkan 100% nutrien yang diperlukan oleh ibu berpantang untuk sembuh dari luka bersalin
✔ Mengandungi IRON untuk membina semula sel darah merah yang banyak hilang semasa proses melahirkan
✔ Membantu ibu cergas dan bertenaga semasa menjalani proses berpantang
✔ Membantu ibu mendapat zat-zat yang diperlukan yang tidak dapat diambil melalui pemakanan kerana melalui proses berpantang

Vitamin C

✔ Amat penting dalam proses penyembuhan luka
✔ Penting dalam pembinaan semula tisu penghubung yang rosak semasa proses melahirkan
✔ Tingkatkan imuniti ibu untuk elakkan ibu mendapat jangkitan dari luka semasa bersalin
✔ Memelihara kelenjar dari tekanan, termasuk kalenjar susu

Zinc

✔ Sangat penting untuk luka dalaman dan luaran
✔ Banyak terdapat dalam ikan haruan (menjelaskan sebab mengapa orang tua-tua menyuruh ibu berpantang makan ikan haruan)
✔ Mengelakkan rambut ibu dari gugur


Juga, saksikan video menarik ni, perkongsian daripada pengguna Set Bersalin Shaklee..



Ibu Muda Ini Serik Nak Beranak Lagi Sbb Seksa Pantang. Apa Yg Buat Dia Berubah?

Bagi ibu-ibu yang mementingkan kualiti tempoh berpantang dan penyusuan, pasti tidak akan teragak-agak untuk memilih berpantang dengan vitamin Shaklee. Ianya HALAL, SELAMAT dan BERKESAN.

................................................................................................................

Sekiranya anda perlukan suplemen Shaklee, anda boleh mendapatkannya dari saya, agen Shaklee Pasir Tumboh, Kota Bharu. Bagi mereka yang tinggal jauh, saya gunakan khidmat PosLaju bagi penghantaran.
Boleh hubungi saya di 019-9890707 ;-)

Monday, 16 September 2013

Seminar Dorong Anak Teknik Nabi

Alhamdulillah, semalam cuti Hari Malaysia.

Saya berkesempatan untuk menghadiri Seminar Dorong Anak Teknik Nabi anjuran Ustazah Siti Khadijah yang bertempat di HUSM Kubang Kerian. Seminar bermula dari pukul 9 pagi, dan berakhir kira-kira pada pukul 2 petang. Walaupun cuma setengah hari, namun ilmu yang dikongsikan memang sangat banyak, dan berbaloi-baloi dengan bayaran sebanyak RM70 yang dikenakan.


dorong anak teknik nabi
Seminar Dorong Anak Teknik Nabi di HUSM

Bagaimana Yang Dikatakan Teknik Nabi?

Saya copykan sahaja dari wall ustazah ini ye...

Langkah Awal Mengaplikasi Teknik Nabi Muhammad|

Bagi tuan, puan, cikpuan, para guru dan semua rakan FB yang baru mempelajari Teknik Nabi Muhammad, ini langkah awal bagi memulakan Teknik Nabi Muhammad yang telah dipelajari.

1) Betulkan niat kerana Allah.
2) Pandang dan lihat insan sekeliling sebagai insan yang mempunyai satu kebaikan ( paling minima).
3) Cari kebaikan tersebut, kemudian fokuskan untuk dipuji.
4) Mulakan kata-kata pujian dengan memuji perbuatan, hasil kerja, teknik atau kebaikan yang dilakukan.
-Saya kagum...
-Cikgu suka...
-Ibu gembira...
-Ayah bangga...
-Allah suka...
-Cikgu seronok...
-Nabi sayang... dll
5) Puji perbuatan, kebaikan, teknik atau hasil kerja + sebutkan impak daripada perbuatan, kebaikan, teknik atau hasil kerja yang dilakukan.
6) Binakan skrip kata-kata pujian atau dorongan dalam struktur ayat yang lengkap.
7) Tuturkan skrip yang dicipta kepada orang yang mahu dipuji.
Yakin dan percaya kita hanya berusaha, dan Allah yang memberi hasilnya.
9) Catat atau tuliskan skrip yang telah digunakan bagi memudahkan kerja-kerja mencipta skrip yang baru.
10) Tuliskan catatan aplikasi keseluruhan Teknik Nabi Muhammad bermula situasi sebelum Teknik Nabi Muhammad, semasa dan selepas diaplikasi Teknik Nabi Muhammad.
11) Kongsikan di Facebook atau di blog dengan tag Ustazah Siti Khadijah.
12) Tetap istiqamah mengaplikasi Teknik Nabi Muhammad biarpun adakalanya tiada hasil.
13) Berserah kepada Allah setelah berusaha.

*Semoga langkah demi langkah di atas akan dimudah Allah. Selamat mengaplikasi, selamat merasai manisnya menjadi insan-insan disayangi.


Jom mula aplikasikan Teknik Nabi ini, sedikit demi sedikit. Semoga hidup kita lebih tenang, tiada lagi stress, orang2 tersayang lebih merasai dihargai dan terdorong untuk terus melakukan kebaikan.

Mari kita cuba ;-)



................................................................................................................

Sekiranya anda perlukan suplemen Shaklee, anda boleh mendapatkannya dari saya, agen Shaklee Pasir Tumboh, Kota Bharu. Bagi mereka yang tinggal jauh, saya gunakan khidmat PosLaju bagi penghantaran.
Boleh hubungi saya di 019-9890707 ;-)

Friday, 13 September 2013

Vivix Shaklee Penawar Diabetes

Diabetes ➭ merupakan satu keadaan dimana kandungan gula dalam darah berlebihan dari paras normal. Paras gula ini dikawal oleh hormon insulin. Apabila insulin yang dihasilkan tidak cukup, atau tidak dapat bertindak dengan berkesan, maka terjadilah diabetes.

Seseoorang itu dikatakan menghidap diabetes apabila bacaan gula dalam darahnya adalah seperti berikut.

GULA SEMASA BERPUASA ➭  ≥ 7.0 mmol/L
GULA SEMASA TIDAK BERPUASA ➭ ≥ 11.1 mmol/L

Bagaimana Resveratrol Membantu


Terdapat dua cara bagaimana Resveratrol membantu..

1. Dalam kes badan kita kehilangan sensitiviti terhadap insulin, risiko untuk kita menghidap diabetes adalah tinggi, Resveratrol secara kajian didapati dapat meningkatkan sensitiviti badan terhadap insulin. 

 2. Kaedah lain yang mana satu adalah penting dalam menangani dan mengawal kencing manis sentiasa bahawa Resveratrol merangsang enzim yang dipanggil " SIRT1 ".
Enzim SIRT1 sentiasa mengawal sensitiviti insulin dalam badan dan rembesan insulin. Apabila yang diaktifkan ia akan membantu anda melawan kencing manis secara semulajadi. Pengaktifan SIRT1 gen , biasanya yang dipanggil gen "anti -penuaan" meningkatkan jumlah mitokondria di dalam sel-sel badan , meningkatkan operasi mereka dan meningkatkan kadar metabolisme badan. SIRT1 juga menimbulkan sensitiviti insulin yang memudahkan badan untuk mengambil dan menggunakan glukos dari darah. Dengan cara ini , Resveratrol dapat mengurangkan gejala kencing manis kerana ia membantu untuk melawan keadaan. Resveratrol juga boleh membantu mengawal kencing manis dan membantu dengan menjaga diabetes yang telah berlaku. 

 Resveratrol improves insulin sensitivity, reduces oxidative stress & activates the akt pathway in type 2 diabetic patient"
British Journal of Nutrition. 106, 383-389

 

Vivix Shaklee Sebagai Penawar Diabetes 

 

Vivix Shaklee adalah 10x lebih berkuasa daripada resveratrol sahaja tanpa alkohol. 1 sudu teh Vivix sama jumlah resveratrol yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

Shaklee merupakan satu-satunya syarikat yang menyediakan Polyphenols Super daripada Anggur Super dikenali sebagai anggur muscadine ( Vitis rotundifolia ). Ini adalah satu-satunya anggur terdapat dalam alam semula jadi dengan tambahan kromosom , yang saintis percaya dapat meningkatkan lagi profil polifenol dan manfaat kesihatan yang berpotensi.

 Boleh lihat disini untuk mengetahui bahan-bahan yang terdapat dalam Vivix.

Maka, tidak hairanlah para pengidap diabetes mula menampakkan kesan yang memberangsangkan semasa pengambilan botol pertama Vivix lagi.

testimoni vivix shaklee
Testimoni Vivix
 
...............................................................................................................

Sekiranya anda perlukan suplemen Shaklee, anda boleh mendapatkannya dari saya, agen Shaklee Pasir Tumboh, Kota Bharu. Bagi mereka yang tinggal jauh, saya gunakan khidmat PosLaju bagi penghantaran.
Boleh hubungi saya di 019-9890707 ;-)


Tuesday, 10 September 2013

TESTIMONI VIVIX

Vivix - merupakan satu formulasi hebat yang dicipta oleh para saintis Shaklee. Vivix merupakan satu-satunya suplemen yang dapat memperbaiki sel pada peringkat DNA. Boleh lihat disini bagaimana Vivix bertindak..

Mari kita lihat rangkaian testimoni pengguna-pengguna Vivix, bagaimana Vivix telah membantu mereka dengan izin Allah...

testimoni vivix Shaklee












 Hebat kan Vivix... Ramai orang dahpun mendapat faedah yang bukan sedikit dari Vivix.. Apapun, segalanya datang dari Allah.. Kita hanya berusaha, kan??

................................................................................................................
Sekiranya anda perlukan suplemen Shaklee, anda boleh mendapatkannya dari saya, agen Shaklee Pasir Tumboh, Kota Bharu. Bagi mereka yang tinggal jauh, saya gunakan khidmat PosLaju bagi penghantaran.
Boleh hubungi saya di 019-9890707 ;-)