Tuesday, 19 February 2013

Kenapa AJHT Berbaloi Untuk Pesakit Sendi



Ok, secara amnya ramai yang dah mengetahui mengenai Advanced Joint Health Tablet (AJHT).


AJHT


Kali ni, jom kita tengok apa pula persoalan-persoalan lazim mengenai AJHT ini, secara ringkas.

Apakah AJHT?
~ Satu formulasi yang menggabungkan bahan-bahan yang amat berkesan, bagi menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat.

Siapakah yang memerlukan AJHT?

 ~ Golongan dewasa (bukan sahaja warga emas ye ;-)), yang mencari satu produk semulajadi dalam mengekalkan kesihatan sendi mereka. Juga kepada golongan muda  yang mengamalkan gaya hidup lasak dan aktif.

Apakah ekstrak jagung?
 ~ Esktrak jagung secara semulajadinya kaya dengan glukosamina (gula amino dan merupakan blok utama bagi proteoglikan. Glukosamina ni, digunakan untuk membina tulang rawan (tulang lembut putih tu, macam selalu kita jumpa kt bahagian dada ayam), dan lender bagi melicinkan sendi. Juga, glukosamina mengandungi bahan yang dijumpai dalam tendon dan ligament.

Apakah Boswellia?

 ~ Merupakan gum resin dari pokok Boswellia Serrata. AKBA (asid 3-asetil-11-keto-beta-boswelik) yang merupakan bahan aktif utama Boswellia berfungsi sebagai anti-radang semulajadi.

Kenapa Boswellia istimewa?

 ~ Kerana, ianya bukan sahaja mengandungi AKBA, malahan turut mengandungi unsur2 semulajadi lain dalam resin Boswellia yang berkait rapat dalam memberikan bioaktiviti yang lebih baik berbanding AKBA sahaja.

Bolehkah ambil AJHT bersama Ostematrix?

 ~ Boleh dan sangat baik juga jika turut digabungkan bersama Shaklee Collagen Powder dan Vivix.

Bagaimanakah cara pengambilan AJHT?

 ~ Untuk hasil terbaik, ikut saranan 2 tablet sehari.

Mengapa ia bebas kondroitin?

~ AJHT Shaklee tidak mengandungi sulfat kondroitin kerana ia tidak diserap dengan baik jika diambil secara oral (telan). Penyelidikan terbaru juga menunjukkan sulfat kondroitin boleh mengganggu penyerapan ekstrak jagung dan glukosamina yang lazimnya diserap dengan baik jika diambil berasingan.

Mengapa AJHT mengandungi vitamin C?

~ AJHT menyumbang nilai harian 100% vitamin C, kerana ianya merupakan nutrient penting yang diperlukan bagi sintesis kolagen. Kolagen merupakan satu komponen tulang rawan dan tisu2 penghubung yang lain dalam tubuh.

Mengapa AJHT mengandungi mineral surih zink, tembaga dan mangan?

~ AJHT menyumbang nilai harian 10% mineral surih zink, tembaga dan mangan yang merupakan factor sampingan bagi enzim2 yang membina kolagen dan glikosaminoglikan.

Adakah AJHT berasaskan sayur-sayuran?

~ Ya.

Anda nak order??

Hubungi saya segera, Efie Muhamad di 019-9890707 atau boleh ke kedai saya Mom 2 Moms di Pasir Tumboh, Kota Bharu Kelantan.





Saturday, 16 February 2013

3 Cara Advanced Joint Health Tablet (AJHT) Menyihatkan Sendi Anda

Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unique Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral, Shaklee Advanced joint Helath Tablet ialah formula sayur-sayuran 100%.

Bagaimana AJHT Berkesan?


1. Menyokong Keselesaan Sendi

 

Ekstrak Boswellia
> Menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan



Boswellia Serrata

Ekstrak Boswellia adalah gum resin dari pokok Boswellia serrate. Ekstrak Boswellia digunakan dalam perubatan Ayurveda untuk menyokong kesihatan sendi sejak berkurun lamanya. bahan aktif utama ekstrak Boswellia ialah asid boswelik (AKBA - asid 3-asetil-11-keto-beta-boswelik) yang berfungsi sebagai
anti-radang semulajadi. AKBA ni akan menyokong kesihatan sendi dengan menghalang bahan kimia daripada menyerang tulang rawan yang menyebabkan ketidakselesaan sendi.

2. Bertindak Sebagai Kusyen

 

Ekstrak Jagung
> Membantu mengekalkan tulang rawan
Jagung


Ekstrak jagung membekalkan satu sumber yang pekat dengan glukosamina yang berfungsi untuk meningkatkan sokongan kusyen sendi dan pemeliharaan tulang rawan. Glukosamina adalah blok binaan utama bagi membina tulang rawan dan lendir bagi melicinkan sendi. Glukosamina juga ditemui dalam tendon dan ligamen. Namun, semakin tubuh menua, jumlah glukosamina yang dihasilkan oleh tubuh semakin merosot. Banyak kajian yang diterbitkan menunjukkan yang suplemen ekstrak jagung dapat menggalakkan kelenturan, pergerakan bebas dan menjadikan sendi lebih fleksibel. Dan lagi, kajian bertahun-tahun juga mengesyorkan yang suplemen ekstrak jagung dapat menyumbang kepada kesihatan sendi dalam jangkamasa panjang.

3. Memelihara Tisu Penyambung yang Sihat

 

Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C
> Nutrien penting dalam kesihatan sendi

Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C membekalkan sokongan nutrien untuk kolagen dan komponen tisu penyambung lain yang memberikan kekuatan dan struktur terhadap sendi.


Keistimewaan Shaklee


Sentiasa Berkesan 


  • Ekstrak proprietari Boswellia yang digunakan dalam Shaklee AJHT bukan sahaja mengandungi asid Boswellia AKBA yang pekat bagi menyokong keselesaan sendi, tetapi juga mengandungi bahan semulajadi lain daripada resin Boswellia yang mempunyai bioaktiviti yang lebih baik bila bergabung berbanding AKBA sahaja.

  • 100% bebas kondroitin bagi penyerapan ektrak jagung yang lebih baik. (Penyelidikan terbaru menunjukkan sulfat kondroitin juga boleh mengganggu penyerapan ekstrak jagung dan glukosamina).

Sentiasa Selamat


  • 100% berasaskan sayur-sayuran
  • Tablet yang mudah ditelan
  • Bebas gluten




Tersangatlah rugi sekiranya anda memilih yang lain, sedangkan anda telah mengetahui Shaklee menawarkan suplemen terbaik.

Hubungi saya, pengedar sah Shaklee anda di 019-9890707, untuk membuat tempahan atau konsultansi percuma, atau boleh datang ke kedai saya, Mom 2 Moms di Bandar Satelit Islam Pasir Tumboh, Kota Bharu.

Get Clean Water Pitcher Shaklee ~ Selamat, Mesra Alam, Handal

Apa Yang Ada Dalam Air Anda?


Bahan kimia yang boleh memudaratkan kesihatan anda sebenarnya boleh hadir dalam air minuman keluarga. Logam berat, pencemaran industri, racun perosak merupakan bahan cemar berbahaya yang boleh memasuki bekalan air kita dan mempunyai potensi untuk mewujudkan cabaran kesihatan jangka panjang. Menurut agensi perlindungan Amerika Syarikat, air yang kita minum mengandungi sehingga 20% plumbum. Laporan EPA menunjukkan bahawa sekurang2nya 13% daripada sistem rawatan air negara telah melanggar akta minum yang selamat dalam setiap lima tahun yang lalu.

Get Clean Water Pitcher


Get Clean Water Pitcher adalah revolusioner baru - penapisan sistem water-filtration pitcher disahkan oleh persatuan kualiti air (WQA) untuk mengurangkan sehingga 99% lead, serta berpuluh2 bahan pencemar lain yang boleh hadir dalam air anda dan mungkin berbahaya kepada kesihatan anda. Multipatented Get Clean Water menggunakan blok pepejal karbon untuk menapis dan membersihkan air anda. Setiap penapis air bersih mengendalikan 80 gelen air, dua kali ganda sebagai BRITA dan setiap penapis dibuat dari tempurung kelapa yang mampan karbon yang menggunakan proses zeroemission. Tambahan pula, ia adalah water-filtration pitcher yang pertama dengan sistem penapis karbon-blok yang boleh diisi semula,
jadi kurang sisa akan ke tapak pelupusan.


Perbezaan Shaklee


Selamat

"Menyingkirkan kandungan plumbum" dan banyak bendasing lain.
 Get Clean Water ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkansung dalam air. ia juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association) yang ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.

Mesra Alam

Memelihara alam sekitar.
Get Clean Water ini menggunakan sistem penuras jag air dengan blok-blok isian semula yang pertama, dimana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa. Tambahan lagi, setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.

Handal

Lebih banyak air bersih pada setiap masa
Get Clean Water menghasilkan 303 liter air daripada setiap turasan yang mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain  dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dan berbahaya kepada kesihatan anda.

Pilihan Bijak

Menjimatkan kos
Rakyat Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya beberapa sen sahaja, Get Clean Water dapat memberikan air yang bersih dan rasanya yang enak dengan meter bijak yang menandakan bilakah masanya anda perlu menukar penuras tersebut.




Dapatkan Get Clean Water Pitcher Shaklee hari ini juga!

Bersih, air yang sihat dan planet yang lebih bersih. Kita semua boleh meraikan ini!!





Perbezaan air yang menggunakan turasan Shaklee Water Pitcher dan tidak

Hubungi saya, Efie Muhamad di 019-9890707, atau datang sendiri ke kedai saya Mom 2 Moms di Bandar Satelit Islam Pasir Tumboh.

Bagaimana Vivix Membantu Pesakit Diabetes

Pertama sekali, apa yang harus kita faham adalah kebanyakan penyakit itu, tidak kiralah penyakit kronik atau yang tidak kronik adalah berpunca dari kerosakan sel. Sebagai contoh, penyakit kanser adalah bermula dari sel yang tidak normal yang berkembang dan merebak dengan cepat. Manakala diabetes pula kebiasaanya terjadi disebabkan adanya rintangan insulin yang mana membran sel yang telah rosak menyebabkan reseptor insulin tidak sensitif terhadap insulin.Apabila binaan sel dalam badan kita rosak, itulah yang menyebabkan badan kita sakit.

Bagaimana Vivix Dapat Membantu??


Vivix bertindak dalam 4 mekanisma utama penuaan sellular

1. Kerosakan DNA

Setiap hari, setiap sel dalam badan anda dihujani oleh sehingga satu juta “penyerang hendap” yang boleh merosakkan DNA. Serangan ini boleh merosakkan pangkalan data genetik sel, mewujudkan “typo” yang boleh menjejaskan fungsi sel dan panjang umur.
(Vivix mempunyai bahan-bahan yang membantu melindungi dan membaiki DNA sellular)


2. Pengawalan Genetik

Pengawalan genetik menyumbang kepada kemerosotan sellular yang berkaitan dengan usia.
(Dalam satu kejayaan utama, satu kajian klinikal baru-baru ini menunjukkan bahawa bahan-bahan vivix mengaktifkan pengatur utama genetik yang membantu menolak penuaan selular)


3. Penurunan Pengeluaran Tenaga Sellular

Mithochondria (penjana tenaga) didalam sel mencipta tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan mithochondrial menurun, fungsi sel turut menurun.
(Ramuan Vivix menggalakkan biogenesis / pembentukan baru mitochondria untuk meningkatkan tenaga di dalam sel)



 4. Pengumpulan Protein AGE

Pengumpulan lebihan “Advanced Glycation End” produk (AGE) boleh menyebabkan kerosakan selular yang boleh berkompromi Intergriti dan panjang umur sel.
(Bahan-bahan Vivix adalah 10x lebih berkuasa daripada resveratrol pada AGE yang membantu memperlahankan pembentukan protein AGE)

Bahan2 dalam vivix seperti resveratrol bertindak memperbaiki seawal peringkat DNA lagi..Sebab itulah, VIVIX mampu membantu pesakit2 diabetes, jantung dan bnyak lagi!

Untuk TESTIMONI, boleh rujuk disini


VIVIX juga membantu memelihara:-

Kesihatan jantung, kesihatan otak, kesihatan sistem imun, kesihatan sendi, perlindungan antioksidan, peningkatan tenaga pada tahap sellular, kesihatan dan kesejahteraan.


Anda nak Vivix??



Boleh dapatkan melalui saya, pengedar sah Shaklee di talian 019-9890707, atau boleh dapatkan sendiri di kedai saya, Mom 2 Moms di Bandar Satelit Islam Pasir Tumboh, Kota Bharu.


Saya sedia berkhidmat untuk anda ;-)


Friday, 8 February 2013

Bagaimana GLA Complex Meningkatkan Tahap Kesuburan Wanita

Setiap pasangan yang berkahwin, secara lumrahnya akan mengimpikan cahayamata.

Bagi pasangan yang agak sukar untuk beroleh rezeki anak, pasti tercari-cari tips bagi memudahkan kehamilan berlaku. Berita gembira bagi mereka, GLA Complex dapat membantu meningkatkan tahap kesuburan anda.


Bagaimana GLA Berfungsi?


 Bagaimana GLA Complex membantu anda untuk cepat hamil?


  • GLA (gamma linolenic acid) menurunkan kolesterol dan ia membantu melegakan sindrom pra haid (PMS) seperti senggugut, dan membantu meningkatkan lendir servik yang berkualiti untuk kesuburan. Ia juga membantu dalam melegakan kesakitan dan kekejangan kerana GLA ditukarkan kepada prostagdalin E1.

Bagaimana GLA Complex membantu dalam PMS (senggugut)?


  • Ini kerana, apabila seseorang mengalami senggugut, ia melibatkan kekejangan pada otot dalam rahim dan sekitarnya. Menurut kajian, keadaan ini berlaku apabila tubuh seseorang kekurangan GLA (gamma linolenic acid) itu tadi. Jadi sebagai memenuhi GLA yang kurang tadi, pengambilan GLA complex adalah perlu.

Bagaimana GLA Complex membantu untuk cepat hamil?


  • GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Biasanya sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu, iaitu sewaktu subur.

  • Namun, tak semua orang mendapati cecair yang dihasilkannya sebegitu ‘subur’. Di sinilah fungsi GLA untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, yang membantu sperma untuk berenang ke uterus, terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum. Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau tak ‘kena’ hari subur pun masih ada peluang sebab sperma masih ada di situ sampai hari ke-5.

  • Jadi, bagi mereka yang masih belum dikurniakan rezeki anak, cuba periksa cecair serviks anda. Kalau cecair tu tebal, kecoklatan, kering… itu petanda kurang baik sebab ia boleh menghalang persenyawaan. Jadi, penting ya puan2 untuk mengenali ‘cecair kesuburan’ kita ni.

Bagaimana pula kalau dah subur, adakah akan terlebih subur bila ambil GLA complex?

  • Oh semestinya tidak, GLA complex membantu mereka yang kurang subur, tapi kalau dah subur tu takdelah sampai sebulan 2-3 kali bertelur kan. Hehe...
Hubungi saya di 019-9890707, konsultan kesuburan anda ;-)


Bagaimana Anda Dapat Kurus Dengan OmegaGuard


Bagaimana anda dapat kurus dengan OmegaGuard?? Ya, kalau itu persoalan yang berlegar2 di fikiran anda, anda boleh teruskan pembacaan anda disini.

Meh sini saya nak cerita..

Badan kita, mempunyai sejenis hormon yang dipanggil Leptin ( Leptin berasal dari perkataan Yunani yang bermaksud nipis)

Bagaimana Leptin Berfungsi?


  1. Membakar lemak untuk menghasilkan tenaga
  2. Memberi signal kepada otak anda untuk menyekat selera makan anda
  3. Meningkatkan kadar metabolisma dengan meningkatkan output tiroid (tiroid menyelaraskn metabolisma anda)
 

Bagaimana OmegaGuard Shaklee Berfungsi?



Komponen paling utama yang membentuk OmegaGuard adalah Asid Lemak Omega-3. Asid Lemak Omega-3 ini tergolong dalam asid lemak tidak tepu yang penting (essential unsaturated fatty acid) yang mempunyai ikatan karbon-karbon berkembar pada kedudukan n-3 iaitu pada hujung methyl dalam molekulnya (sebab itu ia digelar omega-3). Boleh juga rujuk disini.

Asid Lemak Omega-3 ini, membantu badan bertindak dengan lebih baik terhadap hormon Leptin, justeru memungkinkan lebih banyak pembakaran lemak akan berlaku.

Awas!

Sekiranya Leptin tidak dapat berfungsi dengan baik, anda akan mudah menjadi lapar, dan badan anda juga akan mengurangkan pembakaran lemak bagi tujuan penghasilan tenaga. Hasilnya, badan akan mengembang seperti dipam.




Juga, asid lemak Omega-3 dapat membantu:

  • mengawal rasa lapar dengan menstabilkan gula dalam darah
  • kajian di Australia membuktikan pengambilan lemak Omega-3 oleh mereka yang bersenam dapat membakar lebih lemak berbanding mereka yang tidak mengambil atau
  • mereka yang mengambil asid lemak lain
  • kajian di Jepun & Czech mencadangkan asid lemak Omega-3 dapat menghalang pembentukan lemak jahat, juga kajian yang sama menunjukkan lemak Omega-3 menggalakkan pembakaran lemak dengan lebih baik.

Walaubagaimanapun, konsep untuk kurus haruslah tidak diabaikan. Jaga pemakanan yang seimbang, kawal pengambilan kalori harian, senaman yang konsisten haruslah diamalkan bagi mendapatkan hasil yang lebih optimum.

Anda berminat untuk tau lebih lanjut / order?

Boleh hubungi saya di 019-9890707. Saya sedia berkhidmat untuk anda.

Kenali Apa itu Omega-3


Omega 3 tergolong dalam kumpulan asid lemak tak tepu yang penting (essential unsaturated fatty acids) yang mempunyai ikatan karbon-karbon berkembar pada kedudukan n-3 iaitu pada hujung methyl dalam molekulnya. Oleh kerana itu ia digelar Omega 3.

Asid lemak mempunyai minyak-minyak penting yg diperlukan untuk menjamin kesihatan kerana tubuh kita tidak dapat menghasilkannya sendiri. Malah, ia juga boleh mengakibatkan kegagalan untuk berkembang, melainkan asid lemak ini hadir di dalam makanan yang diambil.

Asid lemak boleh ditemui di dalam ikan. Kajian nutrisi telah membuktikan bahawa minyak ikan amat kaya denagn asid lemak Omega-3, asid lemak inilah yang melindungi ikan-ikan laut dalam kerana ia mempunyai takat beku yang rendah dan membantu memanaskan ikan ketika berada di lautan yang paling sejuk. Ikan-ikan semestinya mati kebekuan sekiranya ketiadaan lapisan lemak ini.
Omega 3 terdiri daripada tiga jenis asid lemak utama iaitu:

1. Eicosa Pentanoic Acid (EPA)
2. Docosa Hexanoic Acid (DHA)
3. Alpha Linolenic Acid (ALA)


2 jenis komponen utama asid lemak Omega-3 ialah minyak yg diaktifkan secara  biologikal  – asid eicosopentaenoic (ERA) dan asid docosahexaenoic (DHA). EPA adalah penting di dalam mengurangkan risiko penyakit-penyakit kardiak dan peredaran, manakala DHA adalah struktur komponen yang penting untuk sistem saraf manusia

Keistimewaan Asid Lemak Omega-3 


1. Ia berupaya menarik molekul oksigen dengan berkesan kerana mempunyai struktur yang unik. Terma saintifik menerangkan keupayaan ini sebagai kecenderungan untuk menyebar. Ini membolehkannya mengangkut bahan-bahan seperti toksin ke atas permukaan kulit serta perkumuhan oleh usus, buah pinggang dan peparu.

2. Asid lemak Omega-3 adalah sedikit beralkali, di mana ia berupaya menghasilkan ikatan lemak yang membolehkan berlakunya pergerakan sehala  elektron, menyeberangi membran sel.









Perbezaan Shaklee OmegaGuard


  •  Merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi kesemua 7 jenis Asid Lemak Omega-3 semulajadi termasuklah EPA, DHA dan ALA.
  • Kebanyakan minyak ikan diekstrak melalui kaedah penyulingan bertekanan tinggi yang memusnahkan kebanyakan nutrien dan tidak mampu menapis kandungan logam yang membahayakan kesihatan.
  • Shaklee OmegaGuard diekstrak melalui penyulingan 3 peringkat yang berteknologi tinggi yang bukan sahaja mengekstrak asid lemak Omega 3 yang paling tulen malah menyingkirkan bahan-bahan logam berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik dan lain-lain. Maka Shaklee OmegaGuard adalah minyak ikan yang paling tulen.
  • Tidak diekstrak dari hati minyak ikan yang mengandungi toksik.


 
Pilihan di tangan anda sekarang, samada memilih minyak ikan yang murah tapi tak pasti kualitinya, atau memilih OmegaGuard Shaklee yang dah terbukti selamat dan berkesan!

Hubungi saya untuk maklumat lanjut atau untuk penempahan anda di 019-9890707