Tuesday, 18 December 2012

Shaklee Collagen Powder Tidak Selamat Untuk Ibu Menyusu??


Sejak Shaklee Collagen Powder dilancarkan pada Jun 2012, produk ini semakin hangat di kalangan pengguna-pengguna kolagen. Kelebihan kolagen Shaklee yang paling utama adalah terletak pada berat molekulnya, dimana berat molekul kolagen ini hanyalah 1000 Dalton (berat kolagen jenama lain kebanyakannya 300,000 Dalton), menjadikannya mudah diserap oleh badan, seterusnya kesan yang cepat akan dapat dilihat oleh pengguna. Dalam entry saya yang lepas, ada saya berikan testimoni seorang pengguna Shaklee Collagen Powder. Boleh lihat di sini.



Namun, ramai ibu-ibu menyusu yang waswas tentang pengambilan Shaklee Collagen Powder ini, dalam tempoh mereka menyusukan bayi mereka. Ada yang berpendapat boleh membahayakan bayi, susu badan akan merudum kesan pengambilan kolagen, dan pelbagai jenis pendapat lagi.

Kenapa?? Boleh ke tidak boleh???


Sebenarnya,antara kandungan yang terdapat dalam Shaklee Collagen Powder adalah ekstrak Pfaffia. Pfaffia adalah sejenis ginseng Brazil, yang apabila digabungkan dengan ekstrak biji Camellia Japonica (sejenis lagi bahan dalam SCP), membantu formasi kolagen dan asid hyaluronic. Lantaran ianya adalah sejenis herba, justeru itulah yang  dikatakan dapat membahayakan para pengguna di kalangan ibu menyusu.
 


Pokok Pfaffia

Hakikat sebenarnya, ibu menyusu cuma tidak digalakkan mengambil kerana kita tidak tahu kesuaian badan ibu selepas melahirkan. Memandangkan herba boleh membuatkan bayi terasa panas, justeru pengambilannya diragui. Namun, ibu boleh cuba ambil, dan sekiranya ibu dan bayi merasakan ianya adalah baik-baik sahaja, maka bolehlah diteruskan. Begitu juga dengan alfalfa dimana alfalfa adalah sejenis herba, jadi ibu memerlukan pengambilan air yang lebih supaya bayi tidak terasa panas.

Jadi, para ibu menyusu di luar sana, jangan takut untuk mencuba. Kandungan bahan-bahan dalam setiap produk Shaklee adalah semulajadi, tiada bahan yang merbahaya.

Perlukan maklumat tambahan mengenai Shaklee Collagen Powder?
Jangan ragu-ragu untuk hubungi saya....

EFIE MUHAMAD
ID: 869620
TEL: 019-9890707

Sunday, 9 December 2012

Cara Mudah Hilangkan Stretch Marks Selepas Bersalin


Proses mengandung dan bersalin memang merupakan detik terindah dalam hidup seorang wanita. Namun, kesan yang ditinggalkan merupakan igauan ngeri. Ya, stretch mark atau tanda regangan!

                 


Stretch marks marks merupakan tanda parut berupa urat-urat putih yang muncul pada permukaan kulit dan biasanya muncul pada bahagian perut, lengan, pinggul, paha, punggung dan juga payudara.

Stretch mark terjadi adalah disebabkan oleh pengaruh hormon kehamilan, yang mana ianya terbentuk apabila terjadi regangan kulit secara cepat hingga merosakkan jaringan tisu-tisu kulit sehingga kulit mengalami regangan secara berlebihan.

Bagi wanita hamil, stretch marks yang muncul biasanya berwarna merah jambu dan agak lebar, lama kelamaan ia berubah menjadi garis nipis berwarna keputihan atau kecoklatan. Selain faktor kehamilan, masalah ini juga terjadi akibat perubahan berat badan secara mendadak selain pengaruh ubat seperti steroid pada ubat gemuk atau asma. Pendek kata, kesan yang hodoh ini amat merisaukan sebahagian besar wanita.


Bagaimana ESP dan Vitamin E Shaklee membantu:-

 


1. Menghilangkan kedut, parut dan kesan rekahan. Jadi kulit tampak lebih cantik, mulus dan berseri.

2. Bertindak sebagai agen anti-penuaan. Pengamalan vitamin E dalam kehidupan seharian menjadikan anda kelihatan awet muda.

3. ESP berupaya menghilangkan parut di kulit, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati.

4. Membantu mencegah pertumbuhan sel terutama kanser kerana Vitamin E membantu mengecutkan pertumbuhan sel yang abnormal.

5. ESP  Bertindak dengan kadar segera dan terus menyerap ke dalam darah. Ia mengandungi 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh badan. Merupakan sumber protein lengkap untuk menyokong kesihatan sempurna.

6. Mengecil dan mencerahkan kawasan areola yang biasanya akan menjadi besar dan gelap selepas bersalin. Kesannya, kawasan areola akan kelihatan pinkish seperti anak dara semula.

7. Membantu melancarkan peredaran darah dan secara tidak langsung akan meningkatkan kesihatan jantung anda.

8. Mendapat jolokan “Vitamin Cinta”, pengambilan vitamin E secara konsisten mampu meningkatkan keinginan seksual di kalangan lelaki dan wanita dan membantu menyelesaikan masalah kedinginan antara suami dan isteri.

9. Melancarkan saraf terutama bagi ibu yang menyusu dan dapat mengelakkan bengkak susu daripada berlarutan.



Juga, saksikan video menarik ni, perkongsian daripada pengguna Set Bersalin Shaklee..


Ibu Muda Ini Serik Nak Beranak Lagi Sbb Seksa Pantang. Apa Yg Buat Dia Berubah?



Hubungi saya untuk konsultasi percuma dan dapatkan diskaun hebat untuk set ini.. Juga TIPS EKSKLUSIF akan diberikan kepada  mereka yang membeli dengan saya sahaja!

Hubungi saya di qayyumqaisa@gmail.com / 019-9890707..



Tips Cepat Kurus!!


Nak kurus?? Oh, takdelah susah sangat... Apa yang penting kena KONSISTEN!!

Ok, jom tengok bagaimana caranya untuk cepat kurus..



 



1. Jangan terlalu fikirkan masalah berat badan

Kadang-kadang, golongan yang obses untuk kurus ni terlalu fikirkan masalah berat mereka, hingga boleh mendatangkan penyakit lain. Contoh mudah: Stress, bulimia...ataupun bila dah stress tu lagila makan tak hingat...hehehh....Jadi jangan terlalu fikirkan. Isi masa terluang dengan perkara2 berfaedah.

2. Sibukkan diri

Ini merupakan cara terbaik. Sibukkan diri anda, jadi anda akan melupakan makanan yang enak2 itu. (Tapi jangan la pulak lepas tu pegi
melantak tak ingat pula ye)

3. Ambil sarapan pagi

Sarapan pagi penting. Kalau anda menahan diri dari mengambil sarapan, maka anda akan mengambil dua kali ganda pengambilan makan tengahari anda, berbanding yang sepatutnya. Percayalah!

4. Pastikan nutrisi makanan di label bagi makanan yang dibeli

Elakkan makanan yang mengandungi lemak dan kalori yang tinggi. Lebihkan serat.

5. Buat target

Target memang penting dalam setiap hal. Pastikan target anda realistik untuk dicapai. Janganlah pula target untuk turun 1kg sehari, itu memang tidak realistik.

6. Kira kalori

Haaa yang ni memang penting, kena tau kira kalori dalam diet seharian kita. Dah pandai kira, kena la tau kawal eh. Kita ni memang majoritinya perut Melayu kan, nak kena makan nasi setiap hari. Kalo tak makan melepek la jawabnya. Boleh tu boleh makan, tapi kena pandai la.Sekali makan, lebih kurang 800 kalori. Kalau dua kali makan, dah 1600 kalori. Tu dah lebih, so no no no.. Untuk kurus, kena ambil dalam 1500  kalori je sehari kan. Dan juga kena exercise tau.

Jadi.... ini cadangan saya...

 

>>> Konsep Untuk Kurangkan Berat

  • kontrol kalori
  • tinggi protein, rendah karbohidrat
  • pengambilan air 3liter sehari
  • workout/exercise

>>> Cadangan Pemakanan Harian


Pagi

Pagi elakkan nasi. Karbohidrat boleh ambil tapi jenis yang slow release

Apa tu slow release?

Contoh: oat,flaxseed, malt, whetgerm, barley, psyllium husk..

Jadi pagi mkn kenyang2,  tapi bukan fast carbohydrate dan juga bukan buah yang tinggi fructose

Lepas sarapan kena exercise sikit, katakanlah buat kerja rumah untuk tingkatkan metabolisme.

Lepas exercise kena ambil protin untuk elak muscle tear (sakit2 badan).


Makan Tengahari


Makan tengahari pun makan bagi kenyang. Lebihkan sayur dan lauk. Nasi sikit cukup.

petang minum teh tanpa gula untuk blok selera makan- teh biasa boleh, cinch tea boleh, teh alfalfa boleh.


Makan Malam

Makan malam pun jangan ambil karbohidrat. Sebabnya malam kita tak pakai tenaga sngat kan. Jadi, metabolisma rendah. Boleh ambil esp kemudian boleh amik sup sayur.

Lepas makan malam jangan terus tidur! Buat kerja sikit, mengemas ke, jalan kat taman ke..

Dan kalau lapar lagi malam. amik fiber jer.. contoh oat supaya perut penuh.

Ok selamat mencuba. ;-)












Cadangan Suplemen Untuk Kurus

Lecithin berfungsi untuk memecahkan lemak-lemak anda
ESP tinggi kandungan protein, juga berfungsi sebagai penambah tenaga
Cinch sebagai meal replacement, tinggi kandungan leucine dan fiber



Jadi apa tunggu lagi. Mulakan azam tahun baru 2013 untuk kurus, dari sekarang!! Hehe...

Boleh hubungi saya Efie untuk order / konsultansi di 019-9890707.



ID : 869620