Thursday, 26 July 2012

Persoalan tentang Cinch Shake

Ramai yang masih belum berapa tahu tentang Cinch Shake Shaklee, jika dibandingkan dengan produk2 Shaklee yang lain seperti Vitamin C, Vita-Lea, Alfalfa, Bcomplex dan yang lain2...

Jom kita tengok, apa yang perlu kita tahu, tentang Cinch Shake ini...

Adakah pengidap kencing manis/diabetes boleh mengambil Cinch Shake?
Cinch Shake adalah ber-indeks glisemik yang rendah, dan sesuai untuk pengidap diabetes. Cuma, pengidap diabetes perlu karbohidrat kompleks dalam pelan diet mereka.

Adakah ibu mengandung & menyusu boleh mengambil Cinch Shake?
Ibu mengandung dan menyusu tidak digalakkan berdiet kerana kehamilan dan penyusuan memerlukan nutrien yang lebih terutama kalori.

Bolehkah kanak-kanak ambik Cinch Shake ni?
Cinch Shake tidak dibuat untuk kegunaan kanak- kanak bawah 12 tahun.

Cara terbaik minum Cinch Shake
Seperti yang boleh didapati pada canisternya, Cinch terbaik bila diambil bersama susu rendah lemak. Ini kerana gandingan Cinch Shake dan susu rendah lemak memberi profil nutrisi yang mencukupi dan penggunaan protein & leucine yang optimum.

Apakah perbezaan Cinch Shake dengan ESP?
Cinch Shake membekalkan lebih banyak asid amino (termasuk leucine) dalam setiap hidangan.

Adakah Cinch Shake mengandungi kafein?
Cinch Shake adalah caffein-free, kecuali perasa Latte kerana ia menggunakan perasa kopi asli. Kandungan kafein kurang dari 1 mg untuk setiap hidangan.

Beza Cinch dengan produk penurunan berat badan lain?
Cinch Shake mengandungi formula istimewa iaitu leucine yang menjaga otot. Sesetengah produk kurus merosakkan otot dan menyebabkan kehilangan berat badan akibat kekurangan jisim otot. Keadaan ini menyebabkan berat badan bertambah kembali bila dah tak ambil produk tersebut. Berbeza dengan Cinch Shake yang menjaga jisim otot. Otot yang sihat membantu dalam pembakaran kalori.





Hubungi saya di qayyumqaisa@gmail.com atau call / sms / whatsapp di 019-9890707.

Ketahui bagaimana anda boleh mendapatkan POS PERCUMA ;-)

Cara Terbaik untuk Kekal Langsing dan Rapi

Setiap wanita dan lelaki (semua orang la maksudnye yer ;-)) pasti mengidamkan tubuh yang sihat, langsing dan rapi. Bila langsing, bukan sahaja cantik pada pandangan mata, namun insya Allah tuan punya badan juga sihat.




Dengan Program Shaklee Shape-Up, kita dapat menikmati hidup baru yang hebat, denagn menghilangkan lemak2 berlebihan.

Kebaikan program ini:-
  • Badan yang langsing dan rapi
  • Nampak lebih anggun
  • Rasa unggul
  • Rasa lebih bertenaga
  • Meningkatkan keyakinan diri
  • Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh




Hubungi saya di 019-9890707 atau emel qayyumqaisa@gmail.com, untuk sebarang pertanyaan lanjut.




Thursday, 19 July 2012

Kuasa Sisik Ikan Merah



Ramai yang dah mengetahui, Shaklee kini telah mengeluarkan produk terbaru iaitu Collagen Powder. Shaklee Collagen Powder ini mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran kita. Boleh je nak campur dalam milo ke, horlicks ke...xde masalah. Setiap hidangan dipek dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan dimana saja.

Terdapat 7 bahan utama dalam Shaklee Collagen Powder.

  • RSS Collagen dari sisik ikan merah
  • Ekstrak biji benih Camelia japonica
  • Ekstrak Pfaffia
  • Elastin dari kolagen ikan
  • Vitamin C dan Vitamin B
  • Ekstrak kerang-kerangan
  • Lactobasilus Acidophilus


RSS Collagen dari sisik ikan merah
 Sisik ikan merah ialah satu sumber premium kolagen dengan penyerapan lebih tinggi dan pencemaran yang lebih kecil berbanding dengan kolagen binatang.



Ekstrak biji benih Camelia japonica
Ekstrak biji benih Camelia japonica mengandungi asid oleik, iaitu sejenis emolien kulit dan pelembap yang unggul dan bahan antioksida semulajadi isoflavon yang dapat membantu mengurangkan radikal bebas.


Ekstrak Pfaffia
 Juga digelar sebagai ginseng Brazil. Memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu badan dan membuatkan kulit lembut, lembap dan rata.


Elastin dari kolagen ikan
Dapat mengekalkan keanjalan dan ketegangan kulit yang boleh melantun apabila dicubit.






Vitamin C dan Vitamin B

 Vitamin C menggalakkkan pengeluaran kolagen dan melawan radikal bebas yang merosakkan kulit
vitamin b yang terlibat dalam metabolisma karbohidrat, lemak dan protein untuk menghasilkan tenaga yang diperlukan untuk pengeluaran kolagen dalam sel

 

Ekstrak kerang-kerangan
 Glukosamina daripada ekstrak kerang-kerangan adalah penting bagi melicinkan pergerakan sesendi dan melembapkan mata untuk melegakan ketidakselesaaan mata.



Lactobasilus Acidophilus
Sejenis bakteria baik yang membantu mengimbangi usus mikroflora dan memudahkan pembinaan semula usus sihat bagi meningkatkan penyerapan kolagen.







Ayuh bercantik dengan kolagen....




Boleh hubungi saya di 019-9890707 atau qayyumqaisa@gmail.com

Monday, 16 July 2012

Kenapa Mesti ESP Shaklee?


Ramai yang kini memilih ESP berbanding dengan soya-soya yang dijual di pasaran. Kenapa ye???

Banyak perkara yang harus kita pertimbangkan bila memilih soya. Pernah tak anda semua dengar soya boleh menyebabkan KANSER??? Iya, perkara itu memang ada kemungkinannya.

Jadi, jom kita tengok apa jenis soya yang boleh mendatangkan kemudaratan pada diri kita..

  • KACANG SOYA TIDAK ORGANIK (menggunakan baja kimia, pestisid, etc) – mengandungi khasiat yang rendah tapi tinggi nitrat. Kandungan nitrat yang tinggi membawa risiko KANSER!!!

  • KACANG SOYA GMO -  lebih murah untuk menghasilkannya, dan lebih berisiko kepada kesihatan pengguna kerana ia menghasilkan toksin!

  • TIADA 9 ASID AMINO - adalah penting untuk proses penghasilan hormon, antibodi dan enzim. Kekurangan asid amino perlu ini menjadikan tubuh kita kurang berkesan untuk menjalankan proses-proses penting dalam tubuh.

  • KACANG SOYA DIPROSES DENGAN ALKOHOL – mengurangkan kadar isoflavone hingga 88%! Isoflavone adalah bahan yang mengurangkan risiko kanser. Ia juga penting dalam tindakan hormon dan jisim tulang.

  • BAHAN ANTI-TIROID & ANTI-PERTUMBUHAN – menyebabkan fungsi tubuh terganggu dalm meningkatkan risiko kanser.

  • KACANG SOYA YANG DIPANASKAN - merosakkan kandungan proteinnya!

  • KACANG SOYA YANG DIPROSES (DIBUANG MINYAKNYA) – menjadi berasid. Kalsium yang ditambahkan akan menjadikannya neutral semula.

Sanggupkah anda merisikokan diri dengan mengambil langkah yang tidak selamat, sedangkan anda sebenarnya ingin menjaga kesihatan?

 Dapatkan soya yang berkualiti dan selamat..


Jom kita tengok apa pula CIRI-CIRI ESP?
  •     Ditanam secara organik
  •     Tidak menjalani proses genetik (Bukan GMO)
  •     Mengandungi 9 asid amino penting
  •     Dalam proses pembuatan untuk menghasilkan soya yang mengasingkan, kepingan soya dihancurkan dan dibasuh dengan air, bukan alkohol
  •     Bahan anti-thyroid/anti-pertumbuhan disingkirkan
  •     Diproses tanpa haba
  •     Ditambah dengan kalsium (ketika minyak dikeluarkan, ia menjadi makanan berasid – dineutralkan bila kalsium ditambah





Jadi, pastikan soya anda adalah ini....





Bertukarlah kepada yang selamat!!!

Bukan itu sahaja, ia juga sangat bagus untuk penyusuan susu ibu!

Harga cuma RM150 seberat 850gram.

Hubungi saya hari ini untuk membuat pesanan dan mendapatkan harga istimewa!!


Tuesday, 10 July 2012

Untukmu Ibu...

Ibu mertua saya merupakan seorang yang aktif. Dia memang tak pernah reti dok diam. Ada je benda yang nak digodek2nya. Memang kalah la kita orang muda ni. Dan lagi satu, di usia dia menjangkau umur 60 ni, beliau masih bertenaga mengerjakan sawah seorang diri, tanpa bantuan sesiapa pun.

Namun, seiring dengan peningkatan usia, sesiapapun terutama golongan warga emas, pasti mengalami masalah sakit lutut. Alhamdulillah, sejak saya bagi beliau suplemen ni, sakit lutut beliau dah pun berkurangan. Saya memang gembira dengan perubahan positif tersebut.

Inilah dia suplemen yang saya hadiahkan beliau, awal bulan aritu...




Advanced Joint Health Tablet


Menyokong Kesihatan Sendi Berpanjangan

Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendisendi.

Shaklee Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unique Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral, Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100%


 

Ostematrix


Membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi. Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik. Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.



 OmegaGuard™


Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.

Shaklee OmegaGuardTM merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan. Satu hidangan OmegaGuardTM menyediakan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA.



Hubungi saya untuk konsultansi PERCUMA dengan sms ke 019-9890707.

 




Monday, 2 July 2012

Ada Apa Dengan Cinta


 Ada apa dengan cinta?? Heheh...the keyword here is actually 'C' > ada apa dengan Vitamin C. So guys, here is apa yang kita perlu tahu tentang cinta....


1. Siapa yg perlukan vitamin C

  • secara amnya, semua orang perlukan vitamin C. Ini disebabkan vitamin C merupakan satu vitamin yang sangat rapuh, mudah musnah disebabkan persekitaran sedangkan badan sangat memerlukan vitamin C pada setiap masa. Mereka yang lebih2 lagi sangat perlukan vitamin C ialah perokok, atau mereka yang selalu bergaul dengan perokok, ibu hamil & menyusu, mereka yang sering kena jangkitan selsema, juga mereka yang sering stress dan mudah letih, penat dan lesu.

 

2. Apa perbezaan vitamin C Shaklee dgn vitamin C yg lain

  • Vitamin C pertama yang natural dan bertindak secara ‘Sustained release’, berfungsi secara perlahan untuk memenuhi keperluan tubuh selama 24 jam.
  •  Rumusan unik yang membenarkan pelepasan vitamin c secara perlahan dan berterusan selama 5 jam.
  • Satu tablet membekalkan 500mg vitamin C iaitu bersamaan 7biji setengah oren.
  • Membekalkan ‘Bioflavinoid’ dalam jumlah yang seimbang iaitu 120mg (elak salur darah dari runtuh/bocor, meningkatkan fungsi vitamin c, elak vitamin c dr cepat teroksida dan merosakkan sel)
  • Ada dalam bentuk yang boleh dikunyah
  • Tiada pembaziran kerana semua vitamin C digunakan.dilepaskan kedalam system tubuh secara perlahan mengikut keperluan.

 

3. Apa sumber makanan yg kaya dgn VITAMIN C?

  • oren
  •  tomato
  • betik

 

4. Apa simptom kekurangan vitamin C

  • mudah rasa letih
  • gigi gugur
  • gigi mudah berdarah bila memberus gigi
  • luka lambat sembuh

 

5. Nyatakan panduan nak pilih vitamin C di pasaran

  • semulajadi, bukan sintetik (label ' I ' = tiruan, ' D ' = semulajadi)
  • tiada silika gel
  • halal

 

6. Apakah dos pengambilan vitamin C yg badan perlukan

  • badan kita memerlukan 5000mg vitamin c setiap masa. Disebabkan vitamin C sangat rapuh, mudah dimusnahkan oleh pencemaran udara dan air, mudah musnah kerana stress, kerana oksigen juga kerana suhu yang tinggi (cth: bila memasak).Dengan pengambilan vitamin C Shaklee, yang membekalkan 500mg setiap tablet, bersamaan dengan 7.5 biji oren, bakal menyediakan keperluan vitamin C yang cukup kepada badan

 

7. Apakah fungsi vitamin C utk badan manusia? Apakah ciri2 vitamin ini

  • membantu meninggikan sistem pertahanan badan
  • membina kolagen (perekat) dalam membina dan menguatkan sel-sel badan
  • membantu penyerapan zat besi
  • antioksidan
  • mempercepatkan proses penyembuhan luka dan demam
  • memberi perlindungan terhadap jantung dengan menghadkan 'oxidation' terhadap kolestrol jenis jahat
  • membentuk sel-sel darah baru
  • membantu memulihkan selsema, resdung dan bersin waktu pagi
  • membantu dalam proses pemulihan luka dan kudis
  • bertindak sebagai 'protector gate' - setiap masa mesti berada dalam badan keranan vitamin C adalah larut air

8. Pengalaman sendiri makan vitamin C

  • Sebagai ibu yang masih menyusukan anak, saya perasan semenjak mengamalkan suplemen, anak saya sudah jarang kena demam / selsema. Ada juga ketikanya masih kena, namun cepat je sembuh.Biasa berbulan2 baru kering hingus. Anda juga boleh dapati entry berkenaan anak saya di sini.